Vad är Shadow Benny?

Shadow är Benny en lummig ört infödd till Västindien och Centralamerika. Den används ofta i köket i dessa regioner, och som också finns i asiatiska livsmedel. Denna ört kan ibland vara svårt att få utanför dessa regioner, ibland specialbutiker kommer att lagra det frysta eller på burk. Om skugga Benny inte är tillgänglig, kan koriander användas som ersättning.

Denna ört har en mängd alternativa namn, vilket bidrar till den förvirring för många kockar. Formellt är skugga Benny kallas Mexikansk koriander , men det är också känt av bhandhanya, fitweed, lång koriander, falska koriander, culantro, recao, Shado Beni, Sawtooth, spiritweed, ngo gai, ketumbar java, Mexikansk koriander, donnia och spiritweed, bland många andra namn. Spridningen av alternativa titlar är särskilt frustrerande för kockar som försöker arbeta med etnisk recept, vilket många är omedvetna om alternativa namn för örten. Som namnet "culantro" antyder, skugga Benny smakar mycket som Cilantro, med en något starkare och mer kvardröjande smak. Denna smak är ofta utnyttjas i marinader och såser, och örten används också som ett smycka och klä på olika livsmedel. Särskiljande bitter vilket är särskilt populärt i Trinidad, där skugga Benny används i traditionella Salsas och förband, tillsammans med heta såser. I likhet med koriander, är skugga benny inte allas smak. Smaken smakar konstigt att vissa människor, medan andra tycker att det är väldigt roligt. Det vetenskapliga namnet antyder, kan skugga Benny smaka nästan stinkande ibland, särskilt när det paras ihop med dåliga val för smaksättning och kryddor. Däremot är smaken också ganska unik, och vissa livsmedel helt enkelt inte smakar likadant utan skuggan Benny eller koriander, eftersom människor som har försökt att utelämna dessa örter har märkt.

>

i Västindien och Sydostasien, skugga Benny är ofta lätt tillgängliga producera marknader, eftersom det är en vanligt förekommande ingrediens. Utanför dessa områden kan örten vara en utmaning att hitta, eftersom det är lite dunkelt. I regioner med en etnisk gemenskap, kan skugga Benny ibland erhållas på regional Livsmedelsaffär, eller särskilt större marknader som tillgodoser att den minoritetsgrupp. Människor kan också växa skugga Benny hemma från frön eller börjar, dess växtsätt är mycket likt koriander, så försiktighet i mycket varmt klimat, där örten kan bulten till utsäde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.