Vad är Salladsdressing?

Salladsdressing är en krydda som används för att förbättra smak och konsistens sallad, allt från enkel grön sallad till utförligare versioner av sallad. Det finns många olika stilar av salladsdressing används världen över, och någon form av dressing till sallader växer naturligt i många kulturer, inklusive de flesta europeiska samhällen och Indien. Flesta marknader transportera förpackade dressing i en matris av smaker, och det är också möjligt att göra salladsdressing hemma. ett antal olika material används som bas för dressing, såsom oljor, mjölkprodukter, och majonnäs. Olja är grunden för vinaigrettes, enkla blandningar av olja, vinäger och örter och oljor används även i många asiatiska förband, tillsammans med ingredienser såsom sojasås. Mejeriprodukter som grädde, yoghurt, creme fraiche, och så vidare är också gemensamma grundvalar för förbandsmaterial, särskilt i Östeuropa. Förutom en bas, en dressing kan innehålla en mängd olika saker inklusive färska örter, inlagda grönsaker eller smak, fermenterade livsmedel såsom vinäger eller soja, nötter, torkad frukt, färsk frukt såsom citroner, andra kryddor såsom sallad grädde eller ketchup, kryddig tillägg som Chilipeppar, och söta dem som socker och melass. Många kulturer har ett visst förband i allmänt bruk, såsom blandning av yoghurt, dill, gurka och citronsaft används i Medelhavet för att klä enkla sallader eller vinägrett, som är allmänt använd i Frankrike och Italien.

Dressing kan vara tjock och krämig, vilket är fallet med ädelost och dressingar ranch, som använder ett mejeri bas, eller de kan vara ljus och rinnande. Vissa förband är även utformade för en specifik sallad, som caesarsås för sallad med samma namn. Många kulturer har också specifika önskemål om hur mycket dressing som används, med vissa sallader är dränkt i dressing, medan andra är endast lätt spritzed med lagom dressing vara uppfriskande.

p

Många förband kan också användas som dipp till bröd och grönsaker samt dressing till sallader. Normalt är dressingar avsedda att skakas före användning för att kombinera alla de ingredienser, och förvaras i kylskåp när den inte används för att hålla förbandet frisk och sval. Många människor gillar att uppfinna sina egna förband, utforska favorit ingredienser för att ta fram en anpassad version som återspeglar deras egen smak. Som en allmän regel kan nästan vad som helst läggas till en salladsdressing, men mejeri ingredienser och sura uppstickare som limejuice eller ättika kan ibland separat och koagulera, vilket resulterar i en dressing som inte ser mycket tilltalande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.