Vad är Salad gröna?

Salad gröna bladgrönsaker som används för att göra sallader. Sallat är ett vanligt och välkänt exempel på en grön sallad, men andra greener alltifrån rucola till Senapsblad kan visas i sallader. Många kulturer har tillsammans historia av odling och insamling av greener för att användas i sallader, eftersom bladgrönsaker är bra för människors hälsa och matsmältning. Vissa människor också mycket njuta av sin smak, speciellt när det paras ihop med andra ingredienser.

Några andra exempel på sallad greener inkluderar ruccola, krasse, Friséesallat, cikoria, Vårklynne, Frisée, escarolesallat, maskros greener, senap, ängssyra , miner's sallad, tat soi, taratezak, klöver, portlak, spenat, mangold, grönkål, och färska örter som timjan, rosmarin, oregano, salvia, gräslök, koriander och persilja. Greener kan variera i smak från mild till zesty, och de är ofta spröda och krispiga. Mörka bladgrönsaker som spenat och grönkål ger mycket näring, medan mer mild sallat som isberget ha minimal näringsvärde, men en behaglig kritan som kan lägga kontrast och dimension till en sallad.

Många sallad greener Traditionellt har samlats i naturen, människan har experimenterat med ätliga greener i tusentals år. I vissa regioner är säsongsbetonad utseende favorit greener en anledning att fira, med ett antal traditionella rätter featuring speciell säsong greener. Andra sallad greener odlas kommersiellt och säljs på marknader och grönsakshandlare över hela världen.

Många marknader erbjuder sallad mixar som förekommer ett sortiment av greener. En sallad mix är ett bekvämt sätt att köpa gröna eftersom den smälter texturer och smaker i en snygg förpackning, snarare än att tvinga kocken köpa flera hela greener som kan gå illa innan de används. Sallad blandar också ibland levereras med förband och andra ingredienser sallad som krutonger, bacon bitar, tomater, morötter, paprika, oliver, ost, och många andra saker.

Vissa tycker också att växa sallad greener hemma i en liten lapp som kan skördas efter behov. Många salad greens ta väl till container trädgårdsarbete, så att de kan odlas på en veranda, tak, eller böja sig i ett område med begränsat utrymme. Även en windowbox skulle kunna användas för att stödja en liten samling sallad greener, och i vissa områden greener kan uppmuntras att växa året runt, så att de alltid finns tillgängliga.

Vid köp av sallad greener i butiken, titta efter skarpa exemplar utan några tecken på missfärgning, gyttja eller vissnar. Tvätta alltid sallad greenerna innan du använder dem för att avlägsna restmaterial, och försöker använda dem inom en dag eller två för maximal smak och färskhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.