Vad är Pumpkin Soup?

Pumpa soppa är en soppa som normalt görs av mosad pumpa och buljong eller lager. Den kan serveras varm eller kall, beroende på recept, och kan innehålla ingredienser som lök, vitlök, paprika och grädde. Det är mycket populär under Thanksgiving firas i USA och Kanada.

Pumpkins är en squash, och oftast är stora, orange och runda eller avlånga. De jättepumpa-liknande struktur, och på många ställen fröna bort och ansikten eller design är ristade genom svålen göra Halloween dekorationer. Flesta delar av pumpa är ätbara, och köttet kan bakas eller ångad, liksom mosade och används i pajer och soppor. Pumpor odlas över hela världen, och används i både sött och välsmakande rätter. Under Vietnamkriget var pumpkin soup en krampa av fångar i norr.

Pumpa soppa äts på många ställen, men främst i USA, Australien och Kanada. Frukten växer bäst i varmt väder, och oftast mognar under hösten, vilket ger det långa samarbete med skördesäsongen. Forskarna vet inte exakt var pumpa första växte, men det tros ha troligen komma från Nordamerika. I Haiti, är pumpkin soup traditionellt äts på nyårsdagen. Här soppan, som ofta också innehåller nötkött, potatis, kålrötter och grönsaker, delgavs den 1 januari 1804, när Haiti blev ett självständigt land. Det är en symbol för nationell enighet, och en påminnelse om hur landet övervann slaveri och förtryck.

Mest pumpa soppor börja med mosad pumpa och en buljong eller lager. Pumpkin puree kan göras med färsk pumpa. Efter att fröna och inre membran från en färsk pumpa, kan det vara klippt i sektioner och gräddas i 350 ° F (176,7 ° C) cirka 45 minuter. När pumpan kyls kan mjuka massa skall skrapas från svål och mosade med en matberedare eller mixer. Många hem kockar föredrar att använda konserverad pumpa puré, som vanligtvis finns i de flesta stormarknader, pumpa paj fyllning, som innehåller kryddor som kanel, muskot samt pumpa, finns även på burk, så det är viktigt för ett hem kock för att vara säker att köpa rätt typ.

"Pumpkin Soup" är också namnet på en låt av musiker Kate Nash. Det var den nionde spår på hennes 2007 album, Made of Bricks . "Pumpkin Soup" släpptes som singel i december 2007.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.