Vad är Pots de Crème?

Pots de Crème är en enkel men ändå elegant löst ägg vaniljsås som ofta bakas i vattenbad i små koppar. I de flesta fall är krukor de crème gjorts i ramekins och det är mindre företag än andra typer av crème eller ägg custards som den franska. Det är oftast äts direkt från behållare där det gräddas, eftersom det inte kommer unmold framgångsrikt som brylépudding.

De flesta custards i det franska språket är enkelt kallas crème. I detta fall den bokstavliga översättningen av krukor de crème skulle krukor med vaniljsås, och namnet kan avse både desserter och små krukor eller koppar där efterrätten är bakat. Bakad custards var ofta först bakas i konditorivaror skal, men en ännu enklare version, utan pasta eller konditorivaror var klart tilltalande. Det är tänkt att i 17th century, krukor de crème först blev ett populärt alternativ till custards serveras i bageri skal. Det finns inte mycket dokumentation om vem som "uppfann" Pots de Crème, och du kan ha till forskning långt tillbaka i historien om medeltiden för att hitta sådana uppfinnare. Sannolik bakade custards utvecklades i ett stort antal platser vid ungefär samma tidpunkt. Vad kan dokumenteras är att särskilda cuper eller krukor började göras av porslin i 18th century. Många av koppar för grytor Crème de var vackra och omsorgsfullt gjort, och många typer skisserat två handtag och ett lock, eller ett enda handtag och ett lock. Dessa tidiga exempel på "krukor" värderas högt som samlarföremål. Än idag finns det några vackra krukor finns att lägga mycket flare att presentera krukor de crème, men i de flesta restauranger och även i många hem, får du förmodligen att se dessert serveras enklare ramekins.

Även om vaniljsås dessert kan enkelt eller utstuderat fram recept skiljer sig ganska lite. Basen för varje version är typiskt grädde, ägg och socker, men du kan hitta några versioner gjorts med soymilk eller ris och mjölk. Förmodligen den mest populära varianten görs med god kvalitet baka choklad, men du hittar många nya tar på denna klassiska dessert. Bland dessa finns recept på pumpa, blodapelsin eller Key Lime krukor de crème.

Det finns några viktiga saker att komma ihåg när man skapar något recept för krukor de crème. Efter att kombinera dina ingredienser bör du sila hela blandningen innan du lägger den i koppar. Detta ger dig mycket jämnare vaniljsås. Även om du inte använder lockförsedda krukor, täcka varje enskild ramekin eller skålen med folie så att vaniljkräm inte utgör ett skal som man bakar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.