Vad är Pineapple Mint?

Pineapple mint är en mängd av mint att många anser att en av de mest attraktiva i mint familjen. Växer till en höjd av nästan en fot (30,48 cm), har ananas mintgrön blad som är kantad av en vit eller grädde färg. Detta mint är också känd för sin ovanliga smak och doft. Vid beröring eller borstade den avger en ljus ananas doft, och när de används i livsmedel, kommer det att ge en liten mynta och ananas smak. Av denna anledning kan det vara ett gott komplement till fruktsallad eller ananas glasyrer för saker som skinka. Det vetenskapliga namnet på ananas mynta är Mentha suaveolens variegata , och det är en cultivar av äpple mynta, som tros ha först har odlats i Europa och Asien. I de flesta delar av världen, har du inte problem växande ananas mynta om du planterar dem i fuktig jord, i en del sol /partiell skugga miljö. Men när du får den igång kanske du har svårt att bli av med det. Flesta former av mint är notoriskt aggressiva och kan ta över en untended trädgård inom några år.

Ändå kan det vara en fördel åt prolific spridningen av ananas mynta. Om du vill fylla ett område med vackra växter som du kan ibland användas i matlagning, mint kan vara ett utmärkt val, och ananas sorten anges särskilt vad många anser vackra bladverk. Du kommer också att få bättre doft av denna sort, även om vissa gilla mer "Minty" dofter som inte är blandat med tropisk ananas aromer. Om du vill skära ner på dess spridning, du kan betrakta allt detta mynta variation i krukor. Det är ett jättebra komplement till din potten trädgård och ger dig en intressant ört för matlagning. Om du trädgård mest i krukor som är belägna på smuts, måste du kanske ändå att sålla flitigt runt grytorna tidigt på våren, och mynta kan också lätt att hoppa från en pott till en annan. Fortfarande är det en mer hanterbar metod för att odla mynta utan att ta alltför mycket snabba spridningen av växten.

En av de mest fashionabla användning av ananas mynta i modern tid är i den populära mojito drink. Detta är en kombination av krossad mynta, socker, rom, lime och kolsyrat vatten. Genom att använda ananas variant av mynta, lägger du till en helt annan smak faktor för drycken, och ananas smaktillsatser är särskilt bra i kombination med rom, som någon beundrare av Pina Colada kan berätta för er.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.