Vad är Peasant Bröd?

Peasant bröd kan hänvisa till en mängd olika bröd, oftast av europeiskt ursprung, som utnyttjar hela vetemjöl, ofta rågmjöl och ibland andra grovmalet korn för att producera en mycket hjärtlig bröd. Sådana bröd är kända för sina rejäla Crumb, lite styvhet och VRESIGHET, och i allmänhet för sin råhet jämfört med bröd som med mer raffinerad mjöl. Du hittar flera recept på nätet för dessa rustika bröd, med många olika förslag på ingredienser. De flesta är mycket enkla, men med hjälp av jäst, mjöl, vatten och lite salt är de dominerande ingredienserna, och många formas till runda limpor. En sak bonde bröd tenderar att ha i sin enkelhet är hälsosamhet. När hela korn mjöl används kan brödet innehåller mer protein och erbjuda mer fibrer än andra typer av bröd. Även dessa bröd är tänkt provinsen "bönder", kanske på grund av deras grövre Crumb, de uppskattas av många, och troligen hade var av många människor, högt och lågt i klasstrukturen, på grund av sin goda smak och lagom fylla kvaliteter. Övriga bröd som kan med rätta betraktas bonde bröd omfattar Irish soda bread, enkel att göra och smakrika, eller många europeiska lokala versioner av rågbröd. Pane Rustica är namnet på italienska typer av bonde bröd, och får inte innehålla rågmjöl. Liksom många andra typer av bröd, är Pane Rustica ofta formade i omgångar, och har en knaprig yta. Lokala regioner i Europa kan lägga till extra ingredienser som pumpernickel, vallmofrön, Grahamsmjöl, eller sesamfrön. Detta gör det lite svårt att definiera en enda bröd som bonde bröd.

Även i USA, ser du flera sorters bröd som kallas bonde bröd. Vissa har mjuka kanterna, som skulle ha varit ovanlig i europeiska typer. De flesta bör ha en knaprig exteriör och i huvudsak bestå av hela korn mjöl. Dark vete och massor av rågmjöl är vanliga i amerikanska puts, speciellt från hantverksmässig stil bagerier.

Många anser bonde bröd i någon av dess inkarnationer är utomordentligt god komfort mat . Den kan serveras i hunks eller skivor med hjärtlig soppor och grytor, och är utmärkt för doppas ner i såser. Med den närmaste obegränsade recepten finns för olika tolkningar av denna enkla bröd hittar du massor av sätt att experimentera för att göra din egen bonde bröd. Om du föredrar en närmare smula och något ljusare bröd, kan du ersätta en del vitt mjöl för grövre mjöl i många recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.