Vad är Peach Cobbler?

en persika skomakare är en amerikansk djupt fat dessert med en tjock skorpa och en persika fyllning. Flesta persika skomakare recept kräver ett kex skorpa och en smula eller ett drop-kex toppning.

Peach skomakare uppfanns i början av amerikanska nybyggare. När invandrare anlände till Amerika hade de förde sina favoritrecept med dem, som frukt pajer och engelska ångkokt puddingar. Tidiga försök att anpassa populära desserter till primitiv matlagning finns utrustning i det nya landet och att utnyttja de lokala frukter ledde till skapandet av skomakare. Eftersom de inte hade tegel ugnar, den koloniala kockar bakad frukt skomakare i grytor över öppen eld. De gjorde först en fyllning av frukt och placerade den i potten. Då la ett skinn av degen över fyllningen och omfattade potten med ett lock. Som skomakare kokt, stuvad fyllningen och skapade sin egen juice och sås, medan degen uppblåst och torkas. Den nya skomakare recept krävs endast en bråkdel av mjöl som krävs för en limpa bröd och möjliggjorde de kockar att använda de frukter som fanns tillgängliga. De olika skomakare kunde föda ett stort antal människor, och maten var både närande och upprätthålla. Den tidiga nybyggare älskade dessa saftiga frukter rätter så mycket att de tjänade ursprungligen som huvudrätt för kvällsmat och frukost. Det var inte förrän sent 19th century som en större variation av livsmedel och blev tillgänglig skomakare blev främst en dessert maträtt. I "Världens största Peach Cobbler" kan ses och smakade på den årliga Georgia Peach festival. Denna enorma skålen är 11 med fem fot (cirka tre med två meter) och åtta inches (cirka 20 centimeter) djup. Receptet kräver 75 gallons (285 liter) till lokalt persikor, 90 pounds i äkta smör, 32 gallons (ca 122 liter) helmjölk, 150 pounds vetemjöl och 150 pounds av socker.

Detta jättepersikan skomakare är så stor att den måste gräddas i en specialutformad tegel ugn och rena golvpaneler av skolbussar används för bakning kastruller. Den bakningen tar fem timmar att slutföra och börjar med att dela upp ingredienser till fem arbetsplatser som är bemannad med åtta personer. Alla ingredienser blandas i stora, rena soptunnor och rörs om med båt paddlar. Festival besökarna ta med egna kärl och kan ta hem så mycket persika skomakare eftersom de kan hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.