Vad är Nigella Seeds?

Nigella frön är en krydda som skördats från fabriken Nigella sativa som troligen först odlas i bördiga halvmånen och är nu odlas i Indien och Egypten. De är ofta felaktigt kallas lök frön eftersom de har en liten lök lukt. De är inte på något sätt har samband med lök, så de två frön bör inte förväxlas. Dessutom inte planerar Nigella frön och förvänta sig lök. Dessa svarta fröna ca 0,125 inches (ca 3. 18mm) i längd och har en något triangulär form, och kan också förväxlas med svarta sesamfrön. De utgör grunden för flera indiska rätter, särskilt i de nordliga områdena, och är populära som strös på naan, som är indisk tunnbröd eller ris PILAFF. Ett fem kryddblandning vanligt i Bengalen kallas paanch phoron kan omfatta Nigella frön som en av de fem kryddor, blanda dem med fänkål, spiskummin, bockhornsklöver och senapsfrön. KALASKULA phoron kan användas för att smaksätta fisk eller grönsaker, särskilt grönsaker som aubergine. Faktum är att många kockar tyder på att auberginer och frön Nigella är de bästa möjliga hopkoppling av grönsaker och kryddor. Det finns många åsikter om vad Nigella frön smaka. Flesta är överens om de har lite smak när de är kokta, men kan ge lite värme till rätter. När kokta, har frön beskrivits som pepprig och rökig, eller beskrivningar jämföra fröna till oregano. Kanske mest amorf adjektiv för att beskriva Nigella utsäde är aromatisk, många saker har dofter, så denna beskrivning gör det svårt att avgöra vad aromatiska kan betyda i detta avseende. De flesta är överens smaken är lätt och ibland en aning bitter. Du kan hitta Nigella utsäde som saluförs som kalonji . På grund av sin höga oljehalt och eventuella medicinska värdet hittar du många kalonji blandningar och beredningar på marknaden. I indiska och persiska medicin, kalonji har använts som ett botemedel för alla sjukdomar. Somliga föreslår fröerna tar udden av skorpion bett, hjälpa till vid behandling tarmproblem, slut ansiktsförlamning, stoppa reumatoid artrit i dess spår och behandling av njurproblem, åkommor hjärta och hemorrojder. Även fröna inte kan möjligen vara den patentlösning som botar allt, de är höga i antioxidanter och deras doft sägs stöta bort vissa insekter. Du kan hitta kalonji i naturligtvis gjort eller ekologisk insektsbekämpningsmedel.

Även fröna växer bra, även om ignoreras, det finns inga stora ansträngningar för att odla dem i USA. Du kan utveckla din egen, men kom ihåg att få Nigella sativa, och inte andra sorter av Nigella-det finns cirka 14 Nigella sorter. När växterna har utvecklat fröhus efter blomningen, kan du hänga dem upp och ned i flera dagar att torka dem, eller skaka frön lös och torka dem i solen under några dagar. Du borde göra en ansträngning för att täcka dem, eftersom alla utomhus varelser kan vara förtjust i fröna och kan lätt bryter din försörjning.

Du kommer också att kunna hitta Nigella frö i många specialitet livsmedel marknader, asiatiska livsmedelsbutiker, eller naturliga livsmedel butiker. Talrika Internet mat leverantörer lager dem. Om du har problem med att lokalisera dem, kontakta en lokal indisk restaurang och fråga dem när de får sin försörjning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.