Vad är Mjölk?

Mjölk är mjölk som behandlats för att ta bort vattenhalten. Mjölkpulver är bekvämt eftersom den kan förvaras un-kyld tills den blandas med vatten för användning i matlagning, bakning eller dricka. Det har en annan smak än färsk mjölk, men skillnaden är inte märkbar i bakade eller färdiglagad mat och mjölkpulver är ett bra alternativ när färsk mjölk är inte tillgänglig.

Mjölk gjort av helmjölk är helmjölk med vatten som extraherats. Enligt United States Department of Agriculture (USDA), måste helmjölk ha minst 3. 25 procent mjölkfett och håller en viss lägsta fett krav som varierar beroende på. Mjölkpulver tillverkat av helmjölk som används av både tillverkare baby formel och kommersiella godis fabriker.

Lågfett mjölk klassificeras av USDA som har en fetthalt på mellan 0,5 och 2 procent. Skumma mjölken har en fetthalt på mindre än 0,5 procent. Fettsnål mjölk är inte allmänt tillgänglig som mjölkpulver, men skumma mjölken. USDA konstaterar att ett glas färsk lättmjölk kan göras rikare i både smak och näringsämnen med en tesked skumma mjölkpulver tillsätts.

Mjölk håller väl i månader om det är väl tillslutna och förvaras svalt, torrt utrymme. Mjölkpulvret i sig behöver inte kyla, men när det blandas med vatten den behöver kylning samma som färsk mjölk. Eftersom smaken av mjölk som gjorts med mjölkpulver smaker skiljer sig från färsk mjölk när man dricker, bör du blanda väl utan klumpar med pulver kvar och kyla långt innan det dricks. Choklad kan läggas att göra chokladmjölk.

Du bör observera att det finns olika grader av mjölkpulver som både näring kvalitet och smak kan variera beroende på typ . Exempelvis vissa pulveriserad mjölk har extra mängder av vitamin D och vitamin A la. USA: s "extra kvalitet" på ett mjölkpulver produkt innebär att produkten är gjord för att lösa upp direkt när de läggs i vatten och är beredd att ha en söt, angenäm smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.