Vad är Milk Chocolate?

Mjölkchoklad är en form av choklad som blandas med mjölk för en mer mild, gräddig smak än mörk choklad, som består främst av kakao sprit. Många candy företag utnyttjar mjölkchoklad för sina produkter, som är avsedda att ätas utan vidare, och mjölkchoklad kan också användas i vissa bakning applikationer. Om du vill använda mjölk choklad vid bakning, se till att använda ett recept som har utformats för mjölkchoklad, som mjölkchoklad beter sig väldigt unikt under gräddningen och det är också extremt värmekänsliga. Innan djupdykning i mjölkchoklad, kan det hjälpa att bli förtrogen med grundläggande choklad terminologi. Choklad härstammar från frön av kakao anläggningen, Theobroma cacao . Frön eller "spetsar" bildas i stora baljor, som skördas när de är mogna. Skördare split Baljorna att få tillgång till utsäde och sedan jäsa dem för cirka en vecka innan rostning frön och mala dem att släppa sin choklad sprit. Kakaomassa består av kakaotorrsubstans och kakaosmör, den feta delen av choklad.

Ren choklad sprit förvandlas till bagaren choklad, som du kanske känner till. Om du någonsin har bitit i en bit bagaren choklad, vet ni också att det är oerhört bittert, på grund av alkaloider i choklad. Därför är choklad sprit ofta blandas med socker och andra ingredienser för att göra godis och andra söta produkter choklad.

Typiska mjölkchoklad innehåller sprit 10% choklad, tillsammans med ytterligare en procentandel av ren kakaotorrsubstans, i Europa måste mjölkchoklad innehålla minst 25 fasta% kakao. Cirka 12% av mjölkchoklad innehåller mjölktorrsubstansen, och ytterligare 3,7% består av mjölkfett. Socker och vanilj tillsätts också göra mjölkchoklad krämig och att förbättra smaken. Antingen kondenserad eller mjölkpulver kan användas, beroende på tillverkare.

Kvaliteten på mjölkchoklad varierar kraftigt, liksom kvaliteten på andra former av choklad gör. Väl hanteras spetsar och högkvalitativ mjölk och socker kommer att skapa en mjölkchoklad med en superb mouthfeel och smak, medan stackars ingredienser kommer att ge en grynig, bitter, lite sur mjölkchoklad. Olika regioner i världen har sin egen formulering preferenser för mjölkchoklad, beroende på den teknik som används av stora godis producenterna att skapa sin mjölkchoklad. Du kanske har upptäckt detta när du reser. Om du är sugen på en intressant blind smak prov, samla olika regionala inkarnationer av samma godis bomma till, t. ex. en Kit Kat ®, och försöka identifiera skillnader i den använda choklad formuleringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.