Vad är Lemon Custard?

Lemon Custard är en form av vaniljsås som är gjord med citroner. Custards kan vara smaksatt med en rad olika ämnen, och de kan ätas vanligt, används för att fylla olika efterrätter, eller fryst för användning i lager mousse. Citron custard är nära besläktat med lemon curd, även om de två livsmedel är något annorlunda. Detta läckra custard är relativt lätt att göra och roligt att experimentera med. En vaniljsås görs genom uppvärmning ägg, mjölk och socker långsamt så att blandningen tjocknar, men inte YSTA. Efter uppvärmning, kan vaniljsås hällas i en form med att skapa form, eller det kan användas som fyllning eller spridning. Förutom att vara gjort gammaldags vis kan vaniljsås också göras från olika blandningar, även om konsistens och smak får lida. När det gäller citron vaniljkräm har vaniljkräm en rik, Lemony smak som skapas med tillsats av citron juice, citron utdrag och /eller citron iver.

Konsten att göra en vaniljsås slår till ägg, socker och smakämnen tillsammans tills de är krämig innan sakta lägger skållade mjölk. Blandningen måste röras hela tiden för att förhindra ystning, och många kockar gillar att köra vaniljsås genom en sil efter att den har blandats för att ta bort stora bitar. Några vanliga användningsområden för citron vaniljsås omfatta individuellt gjutna custards, fyllning i en paj, eller ett lager i en tårta.

För att göra en grundläggande citron vaniljkräm, slå tre hela ägg, fyra äggulor, två tredjedelar dl socker är kvart kopp citronsaft, en nypa salt, och skal av en citron tillsammans tills blandningen krämig. I en tung kastrull, skålla tre koppar mjölk eller grädde tillsammans med en hel krossad vaniljstång. När mjölken har skållats, häll det genom en sil eller några cheesecloth, och rör den sakta i äggsmeten.

Din citron vaniljsås kan bakas i oljad ramekins eller används som önskat. Om du planerar att baka citron vaniljkräm, kanske du vill tillåta senap en dag för att kyla och inställning efter gräddning, och du kan överväga garnishes som vispad grädde, citron bark, citron eller smaksatta kakor i samband med vaniljsås när du levererar det. Om du tänker använda vaniljkräm som fyllning i kakor och tårtor, koka blandningen försiktigt över ett vattenbad tills det tjocknar och sedan kyla det, tätt täcka den med ett ark plastfolie för att förhindra uppkomsten av en hud på vaniljsås. Du kan ösa ut portioner av den kylda vaniljsås som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.