Vad är Kyckling fötter?

Kyckling fötter är precis vad det låter som: fötter en kyckling. När de skilts från kyckling är kyckling fötter anses vara en kulinarisk delikatess i vissa delar av världen, framför allt i Kina och Sydafrika. Kyckling fötter har också spelat en roll i köken i Östeuropa och den amerikanska södern, där folk ofta komma med kreativa sätt att använda slaktavfall, se till att varje del av djuret utnyttjas till sin fulla potential.

En blick på dina egna fötter kommer att ge dig en idé om vad det innebär att kyckling fötter: en serie små ben, senor och hud. Kyckling fötter har inte mycket muskler, och de är också extremt hög i kollagen, så tenderar de att koka ner till en gelatinös massa, med senor och hud lägga till en mjuk konsistens. Den höga kollagen, förresten, gör kyckling fötter bra för hud, hår och naglar, om de konsumeras i stora mängder.

De flesta recept på kyckling fötter involvera sakta stewing dem att extrahera deras smak och MÖRA dem. Konsumenterna äter fötterna hela kan spotta ut de små benen längs vägen, lära sig att äta kyckling fötter ta lite tid, eftersom det är svårt att äta dem utan misstag svälja benen. Spotta ut benen i en prydlig sätt är också svårt att göra, speciellt om du knäcka dem i tänderna för att extrahera märgen första. I Kina, kyckling fötter ofta på menyn på många restauranger dim sum som "Phoenix klor" och menyn kan också omfatta anka fötter. Kyckling fötter säljs även som gatan mat, ofta friterad, i andra delar av Asien. Många gammaldags kockar svär kyckling fötter som ingrediens i soppa lager, med argumentet att kycklingen fötter öka gelatin innehåll, och göra beståndet rikare och mer smakrika.

Erhållande kyckling fötter kan vara en utmaning, beroende på var du bor. Boutique slaktare är ofta villiga att sälja kyckling fötter, och denna delikatess finns också färsk och fryst på den kinesiska marknaden. I områden där kyckling fötter visa sig särskilt svårt att hitta, kan konsumenterna beställa maten direkt via grossister som kommer att skickas fryst kyckling fötter.

Innan du använder kyckling fötter i en recept, ska du blanchera dem i varmt vatten i cirka fem minuter för att avlägsna orenheter. Du bör också beskära tån tips bort, tillsammans med särskilt tjocka förhårdnader på huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.