Vad är Kentucky Ham?

En Kentucky ham är en typ av skinka som har sitt ursprung i den amerikanska delstaten Kentucky. Liksom andra specialmaterial botad skinka, en Kentucky skinka görs på ett speciellt sätt som skiljer det från andra skinkor, och det kan i allmänhet ett högre pris när den säljs på grund av sin unika stil bota. Kentucky skinka har gjorts sedan 1800-talet, och de fortsätter att vara populärt, speciellt i den amerikanska södern.

Precis som andra land skinka, Kentucky skinka utsätts för en lång, torr härdning process som gör det mycket lång hållbarhet och gör skinkan att utveckla en komplex och subtil smak. Kentucky skinkorna gnids in med en blandning av socker och salt, sedan rökt innan de i åldern upp till ett år, och de har en mycket torr konsistens, ännu mer än Virginia skinka, ett annat populärt land skinka. Det finns flera sätt att använda den känsliga, torr smak i Kentucky skinka i matlagning, och en verkligt fin Kentucky ham kan användas som prosciutto, en traditionell italiensk torr rimmad skinka.

Klassiska Kentucky ham börjar med ett Hampshire galt. Hampshire Hogs importerades till USA från England på 1830-talet, eftersom de var hardy, magra grisar som lätt skulle kunna foder för sig själva i skogen. Hampshire Hogs växer också vara mycket stora, och de har en karaktäristisk tunn skorpa som ledde till det populära namnet "Thin Rind Hog. " Utseendet på ett Hampshire galt är alldeles särskild, svinen har svarta organ med ett brett vitt bälte som löper längs axlarna och benen.

djuren utfodras med en diet av ekollon, bönor, klöver och kärnor tills de når en storlek som är lämplig för slakt, och bakbenen skall tas för att användas som Kentucky skinkor medan andra delar av grisen botas på olika sätt, eller skickas till marknaden som färskt kött. Benen är saltade och gnuggade i en kryddig blandning innan rökt under en hickory, äpple, och corncob brand i flera dagar. Efter rökning är Kentucky ham hängde på en kall torr plats att bota.

Även Kentucky ham är kokta under lagringen, försvinner bota bakterier och fukt som bakterier livnär sig på. Därför kan skinkan hållas helhet vid rumstemperatur tills den öppnas, varvid det bör kylas. Kockar kan också välja att baka, koka eller steka Kentucky ham att tjäna det, ugnsbakad skinka är ett populärt erbjuder vid jul, till exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.