Vad är Jamón Serrano?

Serranoskinka är en spansk torr-rimmad skinka som ibland kallas "spanska prosciutto, förseende en liknande och mer kända köttprodukter. Dock är serranoskinka skiljer sig markant från prosciutto, som alla spanjoren kommer att skynda sig att informera er, med en mycket djupare och mer komplex smak. Denna skinka är rå botas, vilket innebär att det inte kokas i någon punkt på lagringen, men själva processen gör skinkan säker att äta.

På spanska, serranoskinka betyder "berg skinka," referering traditionella produktionsområdet. Denna skinka är gjord av städning och putsning fläsk ben, saltning dem och sedan låta dem sitta i två veckor för att dra bort fukt. Sedan är det skinka som tvättas för att ta bort mycket av salt, och hängde i en sval, torr, breezy plats för sex till 18 månader. Som regel är serranoskinka botas för ungefär ett år. Bergen är det bästa stället att producera serranoskinka, eftersom de är svala, torra och luftiga. På slätterna i Spanien, är vädret mycket varmare, och skinka kan förstöra innan de får en chans att bota. När behandlingen är klar, det ben som skinka har blivit en rik rosa färg, och skivor kan bortrakade och serveras. Några slaktare hålla en skinka på redo att skära av bitar för kunder som behövs, och hela serranoskinka underhållande hålls också i några privata bostäder och restauranger. Detta skinkan har en mycket mild smak, med en låg salthalt, eftersom saltet spolas bort. Högkvalitativ serranoskinka kommer nästan smälter i munnen, och det i allmänhet har en låg fetthalt. Även om det fortfarande är förseglad i naturliga sårskorpor som utvecklas under lagringen kan skinkan förvaras i en sval, torr plats för upp till ett år. När skinka har öppnats, börjar klockan att ticka, eftersom exponeringen mot luften kan torka insidan av skinkan, eller undvik fukt och mögel som skulle kunna leda till skinkan gå iväg. Vissa människor rekommendera kyla efter skinkan har inletts för att hålla den säker att äta.

Det finns flera sätt att använda serranoskinka. Detta skinka kan ätas direkt, eller lindas runt en kil av melon eller en bit Manchego-ost, en spansk specialitet. Det kan också kopplas ihop med bröd, oliver och annat tilltugg, eller läggas till recept som kräver skinka. Generellt är lätt matlagning bäst för serranoskinka när den används i ett recept, som man inte vill förstöra smaken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.