Vad är Hasty Pudding?

Hasty pudding är en maträtt som görs av matlagning knäckt spannmål i mjölk eller vatten tills de bildar en tät massa, som gröt eller en gröt. Det är enkelt och billigt att göra, och även mycket fyllning. I den 17: e till den 18-talen var förhastat pudding en gemensam frukost för de fattiga, eftersom det var lätt att göra och kommer att ge näring kroppen tills lunchtid. I moderna användning, är termen "förhastade pudding" mest förknippas med en särskild typ av förhastade pudding som gjorts i de amerikanska kolonierna, med majs och vatten.

Beroende på kock eller nationen, kan hastig pudding göras på flera sätt. I Colonial Amerika, var det ofta görs med marken majs, eftersom det var riklig och billig. I Storbritannien gjordes förhastad pudding med havre eller andra spannmålskärnor. I båda fallen skulle säden knäckt i en kvarnprodukter innan kokning och saltas under tillagningen. Vanligtvis är ett mycket stort parti förhastade pudding som gjorts i en tjock vattenkokare eller kastrull.

Trots namnet är förhastade pudding utformad att kokas långsamt. I ett hem med en vedspis, en gryta med hastig gröt kan vara kvar på spisen natten att koka sakta tills i morgon, så länge det rördes regelbundet. Många recept för en vanlig kamin topp också kallas för lång, långsam tillagning, som skulle ha brutit kornen ner i en gröt. Om kokta snabbt, har hastigt pudding en mer mjuk konsistens. Omrörning är dock viktigt det förhastade puddingen är beredd att hindra den från att förvandlas till ett cement som massa limmas i botten av krukan.

Traditionellt sötningsmedel såsom honung, lönnsirap, melass, eller socker blandas med förhastade pudding. Skålen serveras varm, och om det inte är tillagad med mjölk, mjölk eller grädde kan finnas på bordet för att användas som garnering. En container med sötningsmedel kan anges samt, i fall det förhastade puddingen är erfarna att smaka. Andra ingredienser som nötter och torkad frukt kan läggas till om Diners känner exotiska.

I vissa regioner är förhastade pudding får svalna till en tjock platta, like polenta. Det snabba pudding kan skäras i kilar och påklädd, eller kilar kan vara stekt för extra smak. Denna behandling av förhastade pudding var vanligare i kolonial Amerika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.