Vad är Hash Browns?

Hash Browns är en potatis maträtt från rivning, julienning, eller fint tärning potatis och sedan steka dem. Det finns ett antal olika former av hasch bruna, och ett flertal individuella kulturella skillnader som r? STI och latkes. Många nordamerikaner förknippar hash browns med frukostmat, även om de kan ätas vid andra tider på dagen också. Ett brett utbud av restauranger erbjuder hasch bruna, och de är också väldigt enkelt att göra hemma.

Potatisen används hash browns kan förberedas på olika sätt. Vissa kockar, till exempel, före koka dem med bakning eller kokning, så att de ska laga hela vägen på spisen. Andra använder rå potatis, rivning dem grovt och sedan klappa eller tränga dem torka så att de inte är överdrivet innehåller stärkelse. Potatisen kan också blandas med andra ingredienser som lök, zuccini, paprika, sötpotatis, och allt annat kocken kanske tror. När potatisen och andra ingredienser har blivit hackade och blandade, är de stekt, vanligtvis i en tung pan som leder värme jämnt. Smör, olja, eller en kombination av båda kan användas för att göra hash bruna, och värmen brukar hållas runt medium. När värmen är perfekt, kommer hash bruna bli brun och krispig på utsidan, och anbud på insidan. De flesta kockar press hash browns sig enligt de lagar mat, bildar en platt potatiskaka. En del kockar form deras hash browns till färsbiffar eller figurer som tater tots. Dessa former kan göra hash browns lättare att hantera eftersom de lagar mat, eftersom en hel pan av Hash Browns är knepig att manövrera. När stekt till perfektion, är hash browns serveras med kryddor som salt, peppar, ketchup, äppelmos, varm sås och gräddfil, beroende på personlig smak och region i världen. Sidor såsom korv och ägg är vanliga i Nordamerika.

schweiziska r? STI är hash browns som kan blandas med lök, bacon, äpplen och andra ingredienser innan de formas till ungefär cirkulär potatis kakor. Många Swiss tänka på dem som en klassisk maträtt, och de kan serveras med en måltid, inte bara frukost. I den judiska traditionen, latkes är en form av Hash Browns som används vid firandet av Chanukka. Latkes blandas med små mängder av osyrat bröd mjöl, lök och ägg, och de formas till små biffar som steks i olja. En annan variant på temat är boxty, en typ av irländsk RAGGMUNK med en fin konsistens nästan som en pannkaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.