Vad är Double Doppning?

I ett klassiskt avsnitt av komediserien Seinfeld , begår George Costanza, spelad av Jason Alexander, en dödlig mat etikett faux pas på vakna med "dubbel doppa" hans säd chip i en gemensam skål med dip. En annan gäst märker uppenbara dubbel doppning och konfronterar honom om det. Ett slagsmål inträder som George försvarar sin rätt att doppa något sätt han väljer och den andre vägrar att tillåta fler dubbel doppa äga rum.

Efter detta avsnittet sändes, var översvämmat tillverkare av snacks och dips konsumenternas frågor om tvivelaktiga att dubbla doppning. Var det verkligen är farlig för någon att doppa ett chip i en gemensam skål, ta en bit, och sedan doppa chip igen? Skulle denna praxis förorena hela dip, eller kan det överleva tillfällig dubbel doppa? En tillverkare av majschips har utfärdat en stor del tungan-i-kinden svar på dubbla doppning fråga, men det fanns en Några utdrag av verkliga råd. Att dubbla doppa ett mellanmål chip eller vegetabiliska stick anses vara en stor överträdelse av mat etikett av många experter. Sedan DIP-lastad chip måste stoppas i konsumentens mun, skulle resten av chip anses halvt uppäten, eller ens delvis smält. Placering resten av chip tillbaka till en gemensam skål skulle verkligen vara detsamma som att sätta en hela munnen i den, precis som den part som gäst föreslog George strax före knytnävar började flyga.

I stället för dubbel doppa ett chip, föreslå vissa erfarna part planerare sprids nog dopp för att täcka hela chippet på en gång. Om detta är opraktiskt, då en liten mängd extra dopp kan öste på konsumentens tallrik eller tillämpas på den halva ätit chip med ett nytt chip. Faran punkt dubbla doppa är resan tillbaka till dip skål. Gäster bör vara medveten om allmänhetens motvilja rör dubbel doppa och undvika praktiken helt och hållet. Det enda undantaget skulle vara om dopp i fråga inte var kommunala och den enda konsumenten har för avsikt att avsluta innehållet själv. Om dopp eller spridning är avsedd att vara gemensam, då den konventionella visdomen är att doppa chip gång och agera gjort med den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.