Vad är Date Squares?

Datum fyrkanterna är dessert barer som har en lagad datum fyllning mellan två lager av en havremjöl-baserade skorpa. Den layered dessert bakas och kyls innan den skärs i rutor. Dessa datum dessert rutorna ofta säljs på kaffe och baka butiker.

Även om de inte är en tårta, med aktuella rutor som ibland kallas Datum Sandwich Cake och under 1930-talet var också kända som äktenskapet Cake or Makars Cake i vissa områden i västra Kanada. Bröllopet-relaterade namn ges till dessert som består av både mjuk och hård texturer sägs spegla kontrasten mellan lätta och svåra tider för vigsel. 1930-talet Matrimonial Cake blev lite annorlunda från de flesta recept för datum idag rutor i ströbröd användes ofta i jordskorpan och äpplen användes med torkad frukt i fyllningen.

De flesta datum torget recept idag använder bara hackad datum för frukt i fyllningen även om vissa versioner också lägga russin eller fikon. Efter de tidpunkter som kokas med vatten att göra en smidig fyllning, den entusiasm och saft från antingen en apelsin eller en citron som rörde sig i dag blandningen. Många datum torget recept kräver också att vaniljextrakt läggas vid denna tidpunkt.

Datum rutor är ganska enkla att göra som botten och topp skorpan är gjorda av samma blandning. Blandningen är bara uppdelad i två halvor. Mjöl, havre, socker och kanel oftast utgör de torra ingredienserna för de båda kanterna. Några recept kräver bakpulver och salt. Olje-och apelsinjuice koncentrat kan vara den enda våta ingredienserna till kanterna och kombineras med de torra ingredienserna.

Maple utdrag snarare än vaniljextrakt kan läggas till kokas och kyls datum fyllning innan spridning fyllningen på botten skorpa. Många recept för datum rutor kräver smör i stället för olja. Brunt socker används i de flesta datum torg recept, men ett fåtal använder majssirap istället. Hela vetemjöl eller icke-gluten mjöl kan ersätta alla vetemjöl efterfrågas i de flesta recept för datum rutor. Den sista uppgift att göra dagen rutor baka olika nivåer dessert, kyla den och skär den i stänger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.