Vad är Cottage Bacon?

Cottage bacon, bacon görs av axeln på en gris, vilket resulterar i magert griskött utan den karakteristiska feta streck många konsumenter förknippar med bacon. Den kan användas precis som vanliga bacon, men tenderar att vara lite friskare, beroende på hur det framställs. Precis som med andra delar av bacon, kan den variant av stugan bacon variera kraftigt, beroende på botemedel. Många slaktare och specerihandlare lager stuga bacon, eller kan specialbeställa det för kunder som skulle vilja prova det.

Formen Stugan bacon varierar från ett trubbigt rektangel till en cirkel. Vanligtvis tunna trådar av fett är spridda över köttet, snarare än ut i tjocka lager som de är i andra delar av bacon. Normalt är stugan bacon brined och sedan kallrökt att delvis bevara och smak det. Liksom många andra kallrökt kött, måste stuga bacon förvaras i kylskåp tills den används, eftersom det inte har tillagats, bara botas för smak.

Vissa producenter gör stugan bacon som smakar mer som skinka, med en antydan om socker i saltlake så att bacon smakar sött och salt och lätt rökig. Andra gör kryddig stuga bacon, botas med ingredienser som chili göra det smakar mer zesty. I vissa fall är stuga bacon också förkokt så att den kan användas som en lunch kött. Förkokta stuga bacon kan antingen vara kort upphettas att värma upp det, eller används kallt på smörgåsar och andra livsmedel. Förutom att stekt som ett alternativ till Fläsk för frukost, kan stuga bacon också bakas eller för paketering av grillad mat. Eftersom stuga bacon tenderar att vara lägre i fett, måste man se till att den inte torkar ut, om detta är önskvärt. Den magra slags kött blir det också mindre självsäkra och aggressiva i smak, vilket gör den ett bra alternativ till bacon i rätter som skulle bli överväldigade av konventionella bacon.

vilket är fallet med alla griskött, bör konsumenterna kock fullt stuga bacon innan du dricker det. Dåligt tillagat griskött kan harbor livsmedelsburna sjukdomar. Maten skall också noggrant hanteras och förvaras i kylskåp när det inte har arbetat med. Försök att använda ett separat skärbräda för att hantera kött, om möjligt, begränsning av möjligheten att korskontaminering mellan kött och färska grönsaker eller frukt, som kan ätas råa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.