Vad är Coconut Water?

Coconut vatten är ett näringsrikt vätska som finns i unga kokosnötter. Det är också ibland kallas kokosnöt juice, och det är populärt i många regioner i tropikerna, där kokosnötter odlas. Utanför tropikerna, göra vissa marknader pastöriserad burk eller flaska kokosvatten, och ibland är det också möjligt att köpa hela unga kokosnötter som kan skivas öppen för deras kokosvatten. Hälsa mataffärerna förbereda ibland kokosvatten frisk för sina kunder på beställning.

Unga kokosnötter är mycket distinkt och lätt att identifiera. De har ljusgrön hud som är fläckade med mörka fläckar, och deras skal är mycket tunnare och mindre fibrer än mogna kokosnötter. När uppsprättad, en ung kokosnöt har gelatinös kött och en klar vätska inuti. Med tiden växer köttet långsamt fasta och flytande absorberas, och om kokosnöt fick gro, skulle fröplanta foder på näringsämnen i kokosnöten köttet tills det bildades.

näringsämnen i kokosnöt vatten innehåller kalium, magnesium och vitamin C. Vätskan har en tydlig, enkel smak som vissa människor tycker är väldigt uppfriskande, och det kan vara uppblandat med olika kryddor och smakämnen, som ingefära, kanel och socker. Den kan drickas kyld eller vid rumstemperatur, och vissa människor tout kokosvatten som energirika drycker som kan konsumeras att återställa balansen av elektrolyter i varmt väder eller vid kraftig motion. När en ny ung kokosnöt är tillgänglig, finns det två sätt att dricka kokosvatten. I en teknik, är ett hål borrade i toppen av kokosnöt, och ett strå skall införas, så att kokosvatten kan drickas direkt från kokosnöten. När vattnet har förbrukats, kan kokosnöt delas öppet för att komma åt köttet. Det är också möjligt att ta bort toppen av kokosnöt, skapar ett lock och nå det inre, eller att knäcka kokosnöten öppna över en skål att samla upp vattnet och sked ur kokosnöten kött.

Förutom att förbrukas, har kokosvatten också använts en intravenös vätska i vissa situationer, oftast under militära åtaganden, under vilken medicinsk utrustning ibland inte omedelbart tillgängliga. När andra vätskor är inte tillgängliga för intravenös transfusion, kan kokosvatten användas för att öka volymen av blod, kamp mot lågt blodtryck samtidigt som användbara elektrolyter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.