Vad är Castle Pudding?

Castle pudding är en klassisk pudding som troligen gjordes första århundraden sedan i Storbritannien. Till skillnad från de mer mjölkigt eller eggy custards som traditionellt förknippas med amerikanska pudding, är slott pudding en svamp pudding, som plumpudding och prickig kuk. Det får kokas via vattenbad metod, och innehåller mjöl förutom ägg, mjölk och socker.

Traditionellt är slott pudding bakas i en dariole mögel, producerar en hög cylinder med svampiga nästan "cakey" dessert. Om du inte har dariole mögel, kan du använda ramekins istället, men du kommer inte producera lika giltiga i en skål. Puddingen själv är vanligtvis ganska vanligt, med kanske några vanilj, eller ibland lite sherry eller citron smaktillsats. Av denna anledning är slott pudding nästan alltid toppat med en ansenlig klick av jordgubbssylt. När slott pudding serveras varm, det jordgubbssylt blir lite mindre gelé, och springa ner sidor desserten, skapa lite jordgubbssås med varje tugga. Du kan överväga vissa icke traditionella pålägg-någon annan typ av sylt kommer att göra, eller du kunde göra lite av citronsås eller curd mot toppen.

Upprinnelsen till denna gröt är inte alldeles klart. Åtskilliga svamp puddingar är vanligt i England. Ibland den enda skillnaden mellan ett slott pudding och all annan typ är toppning. Till exempel kan du hitta recept på nätet för sirap svamp pudding, som fylls med antingen gyllene sirap eller lönnsirap beroende på önskemål. Skillnad plumpudding och prickig kuk, dock inte slottet pudding vanligtvis inte innehåller russin eller annan frukt, och är inte starkt kryddat. Faktum är att den smakar lite som en sockrad Yorkshire pudding. Det finns vissa skillnader i recept på om du behöver använda ett vattenbad vid bakning denna maträtt. Vissa kockar rekommendera vattenbadet, eftersom det ger desserten en mjukare, spongier smak. Andra menar att puddingen bakar lika bra utan vatten. Du kanske måste prova flera recept att avgöra vilken som är mest tilltalande för dig.

Denna enkla dessert som är lätt att göra, kan vara ett bra sätt att Bjud in en brittisk eller skotsk inspirerade fest. En Harry Potter middag, kan till exempel sluta med servering av slottet pudding. Eftersom dessert är inte komplicerad smak, är det sannolikt att bli en favorit bland yngre gäster, samt de som helt enkelt avgudar Storbritannien recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.