Vad är Capricci Pasta?

Capricci pasta är en ovanlig italiensk hantverkare pasta som starkt liknar små bitar av korallrev. Den snirkliga ytan på varje bit är något unikt, gör en tallrik capricci pasta en nyckfull hög med tät, smakrika pasta. Det pasta är också extremt mångsidig, lämplig för en rad olika såser samt vanlig konsumtion. Liksom många andra hantverkare pasta, kan capricci pasta ibland vara svårt att få, men den kan beställas genom specialbutiker, särskilt sådana som är inriktade på matlagning i södra Italien.

På italienska, capricci betyder "flummiga" eller "nyckfulla", så det pasta ordagrant "nyckfull pasta. " Den starka individuella former av pasta gör det roligt att äta och smakrik, och capricci pasta är ofta en konversation pjäs som följd. Formerna uppnås genom att trycka på pasta till pasta formar, som traditionellt tillverkade av brons. Som pasta torkar, olika former tenderar att dyka upp.

Hög kvalitet capricci pasta är tillverkad av durumvete, även kalladmannagryn. Detta vete har ett högt gluten innehåll, vilket innebär attpasta kommer att utgöra en stark, mjuk, al dente konsistens. Dessutompasta blir något klibbig, gör det möjligt att hålla såser bättre. Deningredienser i pasta brukar anges på förpackningen, när du köpercapricci pasta, leta efter durumvete.

Sedan form av pasta är djupt fårade, är det ett utmärktfordon för både tunna och tjocka såser. Strukturen på pastakommer att hålla upp under tunga vikter som tät kött såser, och det kommerockså behålla tunnare såser. Mångsidigheten i capricci pasta gör detbra mat att ha i skåpet, och det roliga formen gör enplain pasta måltid ett tillfälle. Om pasta är särskilt välgjord,Det kan avnjutas vanligt med smör eller olivolja, salt och peppar. Capricci pasta kastade med färska örter är också ett enkelt och trevligtmåltid.

pastan tycks ha sitt ursprung i sydöstra Italien, och varförmodligen utvecklas som en nyhet pasta objekt. Eftersom capricci pastaproduktion är spridd över hela Italien, och den bedöms vara en "boutique" pasta, det tenderar att vara något dyrare äntraditionell pasta. Du kanske vill fråga runt i flera butikerhitta capricci pasta till ett bra pris, eller anser att beställa denvia en Internet-återförsäljare, eftersom det kan vara billigare attsätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.