Vad är Bumbola Pasta?

Bumbola pasta är en tjock, rejäl pasta form som är avsedd att hålla tunga såser. Pastan är uppkallad efter den humla, eftersom formen är vagt påminner om bin, och det är ibland uppfattas märkas "humla pasta. " Även om pasta formen kan ibland vara svårt att hitta, eftersom det är lite utöver det vanliga, det är väl värt att spåra, speciellt för kockar som vill ha en stark form som passar till en kraftig sås. Bumbola pasta kan också göras hemma, med lite övning. Att göra bumbola pasta, en tub pasta deg bildas med flänsar med regelbundna mellanrum, och sedan halveras. Resultatet är en semi-cylinderformat av pasta med två små räfflor det yttre, böjda sida. Från denna sida går bumbola pasta ser ut som ett bi, med flänsar som gränsar till karosserisektion i mitten och vingar som skjuter ut från båda sidor av flänsar. Man kan se bumbola pasta som en variant på den enkla pasta skal, gör det till en rolig och nya tillägg till matbordet.

Två saker gör bumbola pasta väl anpassade till tunga såser. Den första är den öppna formen som rymmer massor av sås. Den andra är åsarna på andra sidan, vilket också bidrar till att hålla sås. När slängde med en sås, kommer bumbola pasta hålla såsen väl på båda sidor, vilket leder till en jämn fördelning över hela skålen. När såsen hälls över pasta, kommer det att hjälpa fångar sås och ser till att inte allt hamnar på botten av skålen. , eftersom den öppna pasta är en så stark fordon för sås, många människor anser att det är ett utmärkt kött pasta, som öste formen kan hålla bitar av kött förutom sås. Bumbola pasta kan också användas om delikata såser, naturligtvis, och en smaksatt bumbola ihopkopplad med en delikat sås kan vara ganska förtjusande. Rich cream såser kan ibland vara lite överväldigande för bumbola pasta, men liksom formen kommer att inneha en stor ficka med sås, som kan känna sig tung i munnen.

Både färska och torkade bumbola pasta finns. Färsk pasta bumbola kan göras hemma, trots hjälp av en pasta mögel rekommenderas starkt. Torkade former av pasta är ofta gjorda av företag boutique pasta som fokuserar på att fira kulinariska arvet i Italien, ofta med antika pasta formar och recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.