Vad är Baked Cheese?

Baked ost är en typ av ost som är ugnsbakad under osttillverkning processen att skapa en tydlig gyllenbrun skorpa. Tekniken för att göra bakad ost har sitt ursprung i Skandinavien, där bakad ost är mycket populär i vissa regioner. Ett växande tryck för hantverkare eller ovanliga ostar i andra delar av världen upp konsumenternas medvetenhet och efterfrågan på inbakad ost på 1990-talet. Osten är lättare att hitta i vissa delar av världen än andra, men det lätt kan beställas från ett urval av leverantörer för människor som bor i områden där bakas ost är inte lätt åtkomliga. Att göra bakad ost, värmer cheesemaker mjölk med löpe och bakteriekulturer, bildar ostmassan som pressas in i formar. Osten får mogna och härda innan de gräddas i hög temperatur. Under gräddningen, är det naturliga sockret i osten drog till ytan, där de caramelize och bilda en knastrig brun skorpa med en intensiv sötma som par bra med smörig, rika i ostens inre. Bakad osten har en lång hållbarhet och kan frysas i upp till ett år före användning. I Finland är bakad ost kallas juustoleipa , som betyder "bröd ost," en hänvisning till limpa utseende av den färdiga produkten. Det finns också märkt så enkelt juusto , med många amerikanska producenter som saluför bakad ost som juusto . I Sverige är osten kallas ostbr? D .

Serveras kall, går bakad ost mycket väl med söt sylt och andra sötaktiga ostar. Det kan också serveras varm med sötningsmedel eller på en Osttallrik, och kommer inte smälter vid upphettning, även om den mjuknar. Den finska vilja doppa bakad ost i kaffet, och osten är också serveras med omeletter och andra livsmedel frukost. Det gör också en mycket passande fristående mellanmål.

Osten har nästan 200 års historia och en liten men hängiven skara fans. I vissa skandinaviska länder har bakat ost traditionellt gjorts med ren mjölk, eftersom korna inte trivs i extrema förhållanden. Många företag har sedan lämnat över till komjölk för att göra bakad ost, även om ett fåtal traditionella producenterna fortfarande använda ren mjölk. Komjölk ger en mer smörig, gräddig smak med bakad ost som kan göra det känns mer dekadent att äta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.