Vad är Ansjovis Bröd?

Ansjovis bröd är en italiensk maträtt som görs på olika sätt beroende på vilken region i Italien är det förbereds i. Alla förberedelser för ansjovis bröd dela vanliga ingredienser av ansjovis och bröd, men den gemensamma nämnare i huvudsak sluta där . Som regel är ansjovis bröd serveras som förrätt tillsammans med ett antal andra små rätter. Det kan också vara en del av en huvudrätt, i en mer robust form. Ansjovis bröd är mycket lätt och roligt att göra hemma, speciellt när kockar börja spela med ingredienser. De två vanligaste formerna av ansjovis bröd i form av toskanska crostini och sicilianska sfinciuni . Båda bröd är tillagas och serveras mycket annorlunda. Kockar som vill lägga en del av autentiska italienska smak av Medelhavet måltider, lära sig att bereda ansjovis bröd kan vara en användbar färdighet. Det är också ett utmärkt mellanmål packade för picknick lunch, när de väl förpackade för att förhindra förlust av pålägg. I Toscana är ansjovis bröd som grillas bröd och sprida ansjovis klistra på den. Resultatet är en crostini, förrätt gjorts med tunna, krispiga bröd och en toppning. Tuscans Lägg ofta persilja, rosmarin, eller ost deras ansjovis bröd som kan serveras varm eller kall. För en klassisk toskansk måltid, kan ansjovis bröd erbjuds tillsammans med mat som zucchini och fänkål saute eller olivsallad.

På Sicilien, ansjovis bröd mer liknar en pizza. Det görs genom att sträcka bröd degen till tjocka rundor och toppning degen med ansjovisfiléer och olivolja innan gräddningen. Denna grundläggande ansjovis bröd kan förstärkas med tillägg av röd sås, oliver, basilika, eller ost, beroende på regionen Sicilien. Skålen kallas sfinciuni , eller "gammal kvinnas ansikte", en anspelning på den skrynkliga och missfärgade utseende av slutprodukten. Det är typiskt skuren i kilar innan de serveras.

Den smak av ansjovis bröd är skumt och salt, ungefär som ansjovis själva. Smaken kan dämpas med tillägg av ett sortiment av ingredienser, men de flesta italienare njuta av brödet för ansjovis smak, doppar den i saker som oliv tapenade eller olivolja för att förbättra smaken. En variant av bröd serveras också i Frankrike, vanligtvis i form av en tät surdegsbröd som ofta serveras med mosade ansjovisfiléer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.