Vad Forbidden Rice?

Många tror att ris som vita, eller ibland brun. Ris faktiskt finns på en imponerande palett av olika nyanser, från vitt till brunt till rött, till en djupt lila-svart färg. Forbidden ris är en typ av svart ris, som vänder sig till ett djup lila när den är kokt. Den rika färg förbjuden ris gör ett imponerande tillskott till varje maträtt, och vänder vattnet är kokt i en mörkt lila. Den svarta färgen på okokta förbjudet ris beror på dess yttersta skiktet av svart kli. Detta ger också riset en rik nötaktig smak när den är kokt, och lägger till sin näring, eftersom kli ger viktiga fibrer. Forbidden ris, även kallad kinesisk svart ris, är särskilt populär bland veganer och vegetarianer, men håller på att vinna popularitet med en större demografisk.

Förbjudet ris innehåller andra näringsämnen, inklusive de aminosyror som är gemensamma för de flesta ris varianterna. Innehåller fytonäringsämnen, eller fytokemikalier, som ger antioxidanter och andra hälsofördelar. Dessutom ger detta ris många mineraler viktiga för människors hälsa, bland annat järn. Det svarta riset är en typ av släktklenod ris, vilket innebär att det är populationssorter, odlades vid tidigare tillfällen i historien, och inte odlas i stor skala i det moderna jordbruket. Forbidden ris kan hittas på många hälsokostbutiker eller ekologiska matbutiker. Det kan ibland även hittas på de asiatiska marknaderna.

Förbjudet ris kan ha fått sitt namn eftersom det bara kejsarna i det gamla Kina fick äta det, på grund av sin sällsynthet och högt näringsvärde. En annan möjlighet för ursprunget till namnet är möjligheten att grekerna förbjudna riset när de erövrade Mellanöstern. De kan ha gjort detta tro att riset på något sätt hjälpt sina fiender i strid. Den alternativa namn kejsarens ris tycks backa upp den första teorin, men namnet har följt teorin.

Oavsett hur det hette, förbjudet ris tillägger färg och samtal till varje måltid. Prova tjänstgör förbjudet ris bredvid en vit fisk, såsom Deep Purple ger en vacker kontrast till den bleka fisk. Riset är också ibland används i Sweet klibbigt ris med mango, en populär thailändsk efterrätt. Den orange kött av mango ovanpå den mörka lila ris skapar en vacker och läcker dessert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.