Hur kan jag stjäla Ägg?

När tjuvjakt ägg, det viktigaste att komma ihåg är att stealth är det väsentliga. Eftersom fåglar är flockdjur, om de blir bedrövad, kommer de snabbt varna andra medlemmar av flocken och därmed orsakar fullständig kakafoni och krossning av planer för alla utom de djärvaste av tjuvskyttar. Mjuka sulor skor kan verkligen rekommenderas, som är tåliga kläder som tål klättring och olika väderförhållanden, beroende på vilken art det rör fågel.

Men allvarligt. Förutsatt en hänvisar till hur man bereder den maträtt som kallas pocherat ägg, snarare än hur man kan stjäla ägg med mörka natten, finns det två sätt att stjäla ägg. Man kan använda ett ägg Poacher, en speciell typ av matlagning pan som har utformats särskilt för detta ändamål, eller man kan stjäla ägg i en kastrull med sjudande vatten. Slutresultatet, i båda fallen är ett ägg med en genomkokt vit och en något rinnande inuti som kan ätas vanligt, på rostat bröd, eller över ett urval av rätter från ris till ångkokt greener.

ägg tjuvjakt pan har två delar: pannan själv, och ett vändskär med runt äggformade depressioner. Att stjäla ägg i en sådan pan, pannan är fylld med vatten, och skäret placeras ovanpå. När vattnet börjar koka, kan äggen försiktigt knäckt i divots i pannan att stjäla. Den fuktiga värmen i det kokande vattnet underifrån kommer att koka ägg till önskad konsistens, medan divots kommer att se till att äggen kocken snyggt, snarare än splaying eftersom de tenderar att göra i sjudande vatten. Det är en bra idé i smör eller olja divots före tillagningen, så att pocherat ägg snyggt glida ut när de är klara. Att stjäla äggen i en kastrull med sjudande vatten, en grundläggande stekpanna bör användas, fylld med några fingrar-bredder vatten, tunga stekpannor som de tillverkat av gjutjärn tenderar att ge bättre resultat. När vattnet börjar koka, en skvätt vanlig vit vinäger bör tilläggas, och vattnet ska vara vänt nedåt så att det sjuder knappt innan äggen försiktigt knäckt i den. Vissa kockar föredrar att knäcka ägg på sked eller i små skålar, så att de kan glida äggen i vattnet, målet är att tränga äggen så lite som möjligt, så att de stjäla prydligt. Efter de vita av äggen har stelnat, kan de ladled ur vattnet och serveras.

Tjuvjakt ägg med den andra metoden kan kräva några försök och misstag, eftersom det tar tid att fullända denna tjuvjakt metod. Lägga ättika i vattnet hjälper de vita hålla ihop, och lätt sjudande snarare än aktivt kokande vattnet även uppmuntrar äggen hålla sina former. Fördelen med den andra tekniken är att all vätska kan användas för äventyrliga kockar som vill stjäla ägg i vin eller lager för specifika rätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.