Vad är kamomillte?

blommor ört kamomill (eller kamomill), infunderas i varmt vatten göra en lugnande te. Made famous bland läsarna av Beatrix Potter's Peter Rabbit, barn vet att detta fruktigt te serveras vid sänggåendet kommer att ha en sövande effekt. Det har dock använts genom tiderna för sina många andra medicinska kvaliteter, såsom anti-inflammatoriska och anti-spastisk egenskaper. är Kamomill ofta kopplas ihop med pepparmynta stöd matsmältning eller citrongräs att koppla av nerver. Som en anläggning, Anthemis nobilis , växer den romerska sorten i hela Europa som en perenn. En medlem av familjen Aster Det ser ut som en vacker buske full av vita daisy-liknande blommor. Annan sort som växer vilt är tysk kamomill, Matricaria recutita , med mildare men lika medicinska kvaliteter. "Kamomill" kommer från det grekiska ordet för "ground äpple", vilket är ungefär hur det krossade blommor lukt.

gamla egyptierna växte kamomill för att behandla olika former av krämpor. De trodde Kamomill var en helig ört samband med solguden Ra, och skulle presentera erbjudanden att blidka honom. Även om nu vi förknippar kamomill med dåsighet, de använde den för gastrointestinala besvär och kvinnors sjukdomar. I själva verket betyder det latinska "Matricaria" "livmoder" och kommunicerar hur hjälpsam infusionen var att lindra obehag i samband med menstruation och graviditet. De behandlade också leversjukdomar, njursten, och sur mage genom att dricka te eller ta utvinns olja som läkemedel. Rullas upp, är rikt växtmaterial även en användbar grötomslag för skador.

Som med alla Örtte, nykokt vatten hälls över lös torkade blommor från anläggningen branter en starkt, doftande te. Tepåsar är ett lämpligt substitut om lös blommor eller en infuser är tillgänglig. Aktiva ingredienser ingår alphabisabolol, matricin och bioflavonoider i blommans ljusblå olja. Eftersom den har så låg toxicitet, är kamomillte rekommenderas för barn för förkylning, sömnlöshet, eller magbesvär. Men som med alla växter, vissa människor har en allergisk reaktion, och mer koncentrerade kamomill olja ska inte användas om du är gravid eller ammar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.