Vad är ett spöke Winery?

Ett spöke vingård är en kvarleva från Napa Valley blomstrande sena 1800-talet vinframställning kultur. Napa Valley är allmänt erkänt idag som en av de främsta vintillverkning regioner i världen, med ett antal framstående viner och vinproducenter från denna del av Kalifornien. Många människor är förvånad över att vinframställningen historia Napa Valley långt före den ökända dom av Paris 1976, när uppkomling Kalifornien viner slå ut ett antal berömda franska viner i en blind provsmakning.

vinodling i Napa Valley verkligen tog fart under mitten av 1800-talet, med ett stort antal vingårdar öppnande 1860 till 1900 och göra ett urval av viner. Började dock Napas vinproduktionen vackla i början 20th century, dels på grund av förbud, och sedan på grund av depressionen. Vingårdar kämpade också med druv skadedjur som decimerade några skördar. Många vingårdar har tvingats att stänga sina dörrar, och deras utrustning och fick förfalla fram till 1970-talet då Napa Valley vinindustrin var föryngras, och vissa människor gjort ansträngningar för att bevara den rika historia av regionens vingårdar.

Ett spöke vingård kan ske på två sätt. Den första är att en arbetsgrupp vingård. En arbetsgrupp spöke vingård har ofta kraftigt renoverats, och det kan likna sin 1800-talets motsvarighet till namnet, med ny utrustning, åldrande grottor, och anläggningar. En handfull arbetsgrupper spöke vingårdar har ännu äldre vinstockar på plats, och några få bevarade uthus och utrustning från 1800-talet som kuriosa. Vissa använder också den ursprungliga vin grottor till ålder och lagra specialutgåva viner. Det beräknas att antalet arbetande spöke vingårdar siffror i dussintals, inklusive de inrättningar såsom Hall Winery, Storybook Mountain Vineyards, Chateau Montelena , och det fransk-schweiziska Winery nära Saint Helena. Det är möjligt att åka på en guidad provsmakning av Napa's Ghost vingårdar, och dessa resor kan vara mycket intressant för dem som är intresserade av historia Kaliforniens viner och Kalifornien i allmänhet.

Oftare ett spöke vingård är inte längre en vingård alls. Vissa privata hem i Napa Valley faktiskt omvandlas vingårdar, liksom vissa köpcentrumen och företag. Trots att utrustningen inte längre producera vin, kan spår av det förflutna ibland bli upptäckt, särskilt när det gäller renoveringar där vinframställning tradition av platsen har bevarats. Exempelvis vissa företag som ligger på platsen för ett spöke vingård har behållit vinfat och trycka utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.