Vad är ett bröd Cloche?

Ett bröd Cloche eller matlagning klocka är en lergods Cloche som är avsedd att användas i en ugn under bröd bakning. Att använda ett bröd Cloche, bagare förvärma i ugnen, lade bröd deg inuti, och sedan koka degen som de normalt skulle. Genom att baka inuti Cloche snarare än i ugnen själv, bröd kockar annorlunda, utveckla en mer mjuk skorpa och en mjuk, fuktig smula. För människor som gör hantverkare bröd, ett bröd Cloche är ett tilltalande alternativ till en kostsam traditionell bakugn.

Folk har använt miniväxthus i matlagning och bakning i århundraden. Romarna, till exempel, begravdes miniväxthus full av kött och fisk i deras lägereldar att steka deras mat, och miniväxthus har använts i norra Afrika för saker som tagine i århundraden också. Det finns två huvudsakliga delar till en Cloche: en botten bakning sten och en övre välvt lock. Många miniväxthus med bakning stenar med läppar som är utformad för att behålla drippings och juice från mat tillagas i Cloche. Det finns flera skäl att använda ett bröd Cloche vid bakning. Dels bor det inre av Cloche fuktig, behålla ångan släpptes av brödet som kockar och ger en fuktigare slutprodukt. Miniväxthus också få varmare än det omgivande ugn, och den inre temperaturen i ett Cloche är mycket vanlig, utan den varma och kalla fläckar som utvecklas i en ugn. Alla dessa faktorer samverkar för att påverka hur brödet kockar, ändra konsistensen och smaken av den färdiga produkten.

Använda ett bröd Cloche är ganska enkelt, men det finns några varningar att hålla i minnet. Flesta miniväxthus är känsliga för termisk chock, så att du aldrig skulle sätta en kall Cloche i en varm ugn. Du bör också undvika att sätta en varm Cloche en kall disk, eftersom den kan spricka. Miniväxthus bör inte spritzed med vatten, antingen som den plötsliga utsläpp av ånga kan orsaka Cloche att knäcka. Att tvätta ett bröd Cloche, vänta tills den svalna till rumstemperatur och skölj den med vatten.

Ett bröd Cloche inte bara användas för bröd . Dessa miniväxthus kan också användas som sina historiska motsvarigheter för kött, grönsaker och fisk. Eftersom dessa livsmedel kan sätta smaker på Cloche Många bagare föredrar att ägna en viss Cloche till bröd och en annan med andra livsmedel för att undvika saker som fisken i smaken surdeg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.