Vad är en santokun?

santokun är en japansk utformad kniv som nu tillverkas i många olika länder. Det kan ses ofta på matlagning visar på platser som USA, och dess popularitet har lett till ökad efterfrågan. Den Santoku är ofta ses som ett alternativ till kock kniv och särskilt intressant för dem med lite mindre händer eftersom det är oftast lite mindre än kockkniv. I Japan och andra länder, kan dessa knivar visa en Många skillnader i utseende och storlek. De har normalt en mindre vinkel än en kock kniv med handtag långt över botten av bladet. Företräde i material oftast mot olika typer av stål, som kan ge starka skärande förmåga. Ibland, keramik är anställd, men oftast dessa knivar är tillverkade av stål.

Storlek skillnaderna kan vara betydande. En liten santokun Bladet är vanligtvis inte mer än sju inches (17,78 cm) långa. Andra kan vara längre och kan vara omkring nio inches (22,86 cm) långa. En mycket märkbar skillnad mellan den traditionella japanska santokun och de som görs i andra länder är bladets botten. I västvärlden, är detta ofta får en Scalloped kant, och många utgår från att alla knivar av denna typ måste funktionen scalloping. Egentligen är detta inte sant, och en äkta japansk Santoku sällan har denna funktion. Detta gör inte den här funktionen nödvändigtvis dåligt, och några kockar beröm det eftersom det gör det lättare att undvika att ha mat fastnar på kniven under bearbetning. Å andra sidan gör det det mindre än autentisk stil. Det finns många olika uppgifter för vilka santokun kan användas. Vanligtvis hävdar att kniven kan köttfärsen, skiva eller tärningar med lätthet. Intressant, kan ordet Santoku betyder "tre dygder" och den japanska erkänna kniv för sin triad av förmågor eller tre vanligaste användningsområden. Det är sant av alla knivar att kvalitet är inte bara beroende på form, storlek eller utformning. Bedömer skillnaden mellan en bra och medioker kniv oftast handlar om tillverkning, material och balans. Till exempel är det rekommenderas att alla som söker en santokun välja en som har dofter av kniven (den del av stål förlängning in i handtaget) som kör långa handtaget. Välja bra stål kvalitet är lika viktigt.

Välja en bra kniv av hög kvalitet, och det finns många val, är inte tillräckligt. Kniv vård är också viktigt. Knivar kommer inte att vara vassa om de är tvättade i diskmaskinen eller felaktigt lagras i mellan användningarna. När människor investerar i en kvalitet santokun, bör de planerar att ta hand om det på lämpligt sätt så att det fortsätter att vara funktionella och visa sina tre dygderna i köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.