Vad är en osthyvel?

en osthyvel är en anordning som är avsedd att underlätta skivning av ost. Det finns flera varianter på den grundläggande slicer konstruktion, som i allmänhet fungerar på hårt för att semi-ostar företag. En osthyvel säkerställer att enhetliga skivor ost produceras, och minskar mängden direkt hantering av ost. Flesta kök leverans butiker säljer ost skärmaskiner, och de är bra att ha omkring. Den första osthyvel design har utvecklats i Norge av Thor Bjørklund. Björklund insåg att den grundläggande utformningen av en snickares plan skulle vara lämpad för att göra tunna skivor ost på bröd, och han patenterade sin design 1927. Kommersiell produktion av osthyvel började kort därefter, och enheten snabbt sprida sig över hela Europa.

Denna stil av osthyvel har ett typiskt kilformat stycke metall med en vass kniv inbäddade i det, tillsammans med en grep lätt att hantera. Metallen släpas längs ost medan bladet skivorna ett tunt lager av, och skiva ost löper genom ett hål i toppen. Konstruktionen är särskilt väl lämpad för hårdost, och bildar tunna, enhetliga skivor ost som är utmärkt för bröd och smörgåsar. Den andra typen av osthyvel använder en ståltråd som dras genom osten att skära en bit bort. Till skillnad från planet-baserade osthyvel, kan olika storlekar framställas med hjälp av denna typ. Några kommer som en fristående handhållen enhet, medan andra är knutna till en skärbräda av trä, plast, eller marmor. Dessa ost Skärmaskiner kan hantera mjukare ostar, och ibland anges tillsammans med ostar på en presentation tallrik så att gästerna kan skära sin egen ost.

Med hjälp av en osthyvel ser till att ostarna är jämnt klippt. Utöver att skapa en mer tilltalande presentation, enhetliga skivor är också lättare att arbeta med vid matlagningen. När du gör mat som grillad ost smörgåsar och quesadillas, till exempel, kommer en osthyvel producera ännu skivor som smälter på samma sätt. Som alla som har kämpat med att göra en god grillad ostsmörgås vet är detta mycket viktigt. Jämnt skivad ost bidrar också till en mer behaglig mouthfeel i livsmedel som smörgåsar.

Vård av en osthyvel på rätt sätt är viktigt, eftersom bladet inte bör tillåtas att rosta . Båda typerna bör handtvättas, och torkade efter tvättning för att rostfläckar inte visas. Flesta ost skärmaskiner, som är knutna till styrelser är löstagbara, så att de lätt kan rengöras. Både osthyvel och styrelse bör få torka helt innan enheten är ihop, och lagra bitarna plana kan bidra till att förhindra snett och skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.