Vad är en långpanna?

en långpanna är en kastrull som är särskilt utformat för stekning saker i ugnen eller under en broiler. Det finns en rad olika stilar och modeller för stekning kokkärl finns allt från vanlig aluminiumfolie pannor som är avsedda för engångsbruk ansökningar till kastruller som hjälper stam bort fett för låg fetthalt rostning. Alla kök leverans butiker säljer rostning grytor tillsammans med andra rostning tillbehör, du kan också normalt hittar dem på livsmedelsmarknaden och alla butiker ändamål. Om du har ett specifikt behov, kan du också specialbeställa en långpanna från ett företag som specialiserat sig på dem. Det främsta drag hos en långpanna är att det är konstruerat för att tåla hög värme, precis som uppstått i en ugn. Rostning kokkärl kan göras från silikon, metall, och värmebehandlad glas, tillsammans med keramik och emalj. Konstruktionen material som används för en långpanna är faktiskt mycket viktigt, eftersom olika material kan påverka tillagningstiden och beteende av mat i ugnen. Djupet är också en viktig fråga, grundare kastruller, till exempel, tenderar att laga mat snabbare, med mindre tendens till missfärgning på botten, medan djupare kokkärl kan användas för att rosta djupa rätter blandat kött och grönsaker som stek i sin egen saft som de lagar mat.

Många vill använda metall rostning kastruller eftersom de leder värme bra och de är lätta att rengöra. Vissa metall rostning skålar komma med rostning rack, som är konstruerade för att höja mat ovanför pannan för att underlätta dränering. Använda en rostning rack kommer att säkerställa att livsmedel är jämnt crisped, utan mjuka fläckar där maten var i kontakt med botten av pannan. För fans av fjäderfä hud, rostning rack är ett måste, eftersom det underlättar skapandet av krispig, gyllene, perfekt brynt hud. Vid en fettsnål långpanna, pannan normalt har två bitar som faller isär. En pjäs har en rad små hål stansade i det, och det bon inuti större bit. Som mat stekar, hålen Wick bort avrunna vätskor och fett, samla dem i botten pannan. Det kokta köttet kommer att bli smalare, men det kan torka ut om inte bra tråcklade. De insamlade fetter och juice kan kasseras eller användas för att skapa en sås eller sås, även om detta skulle motverka syftet med en fettsnål pan, blir såsen mycket smakrika och rik.

Disponibel kokkärl är behändiga för stekning mat för potlucks, eftersom du inte oroa dig för att återvinna ditt panorera i slutet av natten. Om du söker ett permanent tillskott till din köksskåp, leta efter en kraftig pan som kommer att vara lätta att rengöra. Vissa rostning kokkärl kan köras genom diskmaskinen, vilket är ett bra alternativ, medan andra kommer att slitas ut när de utsätts för den påfrestning som en diskmaskin, att se till att fråga huruvida en kastrull tål maskindisk. Andra rostning kastruller kan behöva blötläggas eller kraftigt skiljdes för rengöring, även ytor såsom glas och emalj brukar vara lättare att skrubba än ren metall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.