Vad är en kork Remover?

även i vår ålder skruvkorkar på det mesta, bra flaskor vin tenderar fortfarande att komma med en kork. För att öppna flaskan och låta vinet andas innan servering, en kork remover krävs. Det finns flera typer av kork removers som du kan välja att använda för att öppna vinflaskor och andra behållare som är förseglade med en kork. Här finns beskrivningar av de tre vanligaste formerna av kork plockaren, inklusive förslag på var de vill köpa dem. Den kanske mest grundläggande typen av kork remover är en version som ofta kallas ett "T" korkskruv. Skapad speciellt för att arbeta med traditionella korkar, är T korkskruv kallas så på grund av formen. Ett horisontellt handtag är ihopkopplad med en vertikal pekade spiral. Spiralen kommer till en skarp punkt på slutet. Ta bort korken ur en vinflaska åstadkoms genom att vrida spiralen i vinet kork tills den är fast förankrad. Håll flaskan stadigt i ena handen, använda handtaget för att dra uppåt med andra handen. Detta kommer att frigöra korken ur flaskan. Ofta T handtag korkskruv har ett stabilt trähandtag, medan rostfritt stål används för spiral. Den andra typen av kork remover är något liknande funktion, men ser mycket annorlunda. Den spiral med den skarpa sidan finns kvar, men istället för ett handtag, denna modell av kork remover använder två spakar. Eftersom spiral skruvas fast i korken, de två spakarna flyttar från ett parallellt vertikal position på vardera sidan om spiral till en horisontell position. När båda spakarna är helt horisontellt, för att använda en eller båda händerna driva dem tillbaka till ursprungsläget. Som påtryckningsmedel återvända till sina vertikala positioner, tar bort spiral korken ur munnen på flaskan.

En tredje populärt alternativ för en kork remover mer inriktat på griper korken. Med en horisontell handtag som har två metall stift som är placerade ungefär diametern på insidan av munnen från flaskan, är tanken att greppa korken medan det fortfarande är i flaskan. De två metall delar är tunn nog att rymmas mellan insida läpp flaskan och korken. Använd handtaget för att köra stift alla bort runt korken, lossa den från innerväggen av halsen. Efter ett par varv, kommer friktion har möjliggjort kork ska greppas av klor och glida ur flaskan med stor lätthet.

Många föredrar att använda en spiral remover stil kork, bara för att det verkar vara mindre chans att komma bort några rester av vin korkar i vinflaskor när du tar bort korken. Men alla som använder jordstiftet typ av kork remover regelbundet kommer snart att kunna extrahera korkar utan att lämna några rester falla tillbaka in i vinet.

kan alla tre kork remover typer lätt köpas till rabatterade butiker, köksbutiker och ofta i snabbköp. Kostnaden kan variera från billigt till dyrt, beroende på det material som används för att skapa korken remover. Från en enkel typ hela vägen genom att utarbeta mekanismer för att hitta en kork remover som kommer att göra jobbet och dessutom passa dina estetiska önskemål är relativt lätt att utföra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.