Vad är en köksvåg?

En köksvåg kan du mäta torr, vätska eller hackade ingredienser i vikt, snarare än volym, för mycket exakt recept. Olika typer av kök skalor kommer att variera i sin kapacitet, precision, display, storlek, plattform, och måttenheter. De kan vara bekväma och praktiska verktyg för kockar, amatör kockar, och konsthantverkare lika. Vissa använder en köksvåg att hålla reda på delar av deras kost, såsom att beräkna hur mycket socker eller kolhydrater i en viss del av apelsin skivor eller pasta.

Några olika element utgör en köksvåg. Först finns det en behållare som håller maten, från torra varor som mjöl och bönor, att vätskor som olja eller grädde, på våt ingredienser såsom yoghurt och fisk. Beroende på vad du oftast väger, kanske du vill ha en stor, tvättbar glasskål, en böjd aluminium skala, eller en platt, plast plattform. Men du håller ingredienser, se till att behållaren är enkel att rengöra. Du kommer också vill komma ihåg att ta hänsyn till vikten av skål eller burk när de efter ett recept eller ett diagram. Den andra viktiga delen i en köksvåg är inbyggd anordning som faktiskt väger det du ställa ovanpå. Den mest exakta typen av skala är en uppvägs system där ditt val jämförs med en annan tyngd över en skoparmen. Såhär skalor vid läkarmottagningen arbete. Men för de flesta användningsområden, andra beräkningsmetoder som är så noggrann att en kock behov.

Slutligen kommer köksvåg har en skärm eller display för att informera dig om den slutliga vikten. Detta kan vara en analog display som liknar en nål roterande runt en cirkel markerad i ounce och gram. En digital avläsning, men kommer att ge dig en decimal värde, vanligtvis korrekt till närmaste tiondels enhet. En digital köksvåg har säkert andra användbara funktioner, som en klocka och bagarens timer. Det kan också växla mellan olika måttenheter, såsom pounds, kilogram, gram, eller gram. När du väljer ett kök skala, ta hänsyn till dess utformning. Vissa har retro färger såsom mintgrön eller klassisk ytskikt som borstad aluminium som ger stil och visuella intresse för ditt kök. Eftersom det kommer att ta upp utrymme på disken och göra det så mångsidig som möjligt. Till exempel, om du vill väga en stek för en stor middag, måste skalan hantera vikter upp till 16 lbs (7,3 kg). Å andra sidan, om du vill mäta en massa örter, kommer omfattningen måste vara mer känsliga. En köksvåg hjälper även konsthantverkare som tycker om att göra tvål, papper eller ljus för att mäta deras material som glycerin, vax, och massa.

En anledning till köksvåg har blivit allt populärare är att kockar har insett stor skillnad mellan att mäta objekt med volym och vikt. Volymen av någonting, särskilt pulverformiga ämnen som majsstärkelse, mjöl, bakpulver, och bakpulver, varierar vilt beroende på hur mycket det har packats. Ändå väger lika mycket mjöl varierar knappast alls. Många kokböcker har börjat räkna recept baserade på vikt, snarare än volym, av samma skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.