Vad är en bikupa ugnen?

en bikupa ugn är en typ av italienska vedeldad matlagning apparater. De tidigaste bikupa ugnar användes för uppvärmning kol. Det finns två typer av bikupa matlagning ugnar: den utomhus fristående och inomhus inbyggda.

inomhus inbyggda stilar i bikupa ugnar finns på pizza restauranger samt i gourmet kök i hemmen. De är inbyggda i väggar som är vanligtvis gjorda av tegel eller keramiska block. Utseendet på en inbyggd bikupa ugn kan vara mycket attraktiva i ett kök, eftersom den omvända U-formade mönstret är ofta med accent i ett mönster som samordnar dekorativt med väggen som den är skisserat. En utomhus bikupa ugn brukar kompakt nog att rymmas på en uteplats däck. Den består av två lager kupolformade terracotta som sandwich ett lager av isolering. Flesta utomhus bikupa ugnar sitta på en black metal stand. Stativet är ihåligt utrymme som används för att hålla högg ved redo att placera i ugnen. En terracotta bikupa ugn väger vanligtvis omkring £ 400. (181 kg) och kan kosta ett par tusen amerikanska dollar (USD). p

Beehive ugnar är särskilt förknippade med tillagning av Vera Pizza Napoletana (VPN). Denna pizza är en berömd maträtt från Neapel, Italien, gjorde med de färskaste mozzarella, tomat plommon, basilika och andra kvalitets ingredienser. Instruktionerna för att göra det är mycket exakt och tas på allvar. VPN måste kokas för en och en halv minut i en 800 grader Fahrenheit (427 grader) ugn. Som en bikupa ugnen vedeldad, är det möjligt att nå denna ovanligt hög temperatur samtidigt som det producerar en skarp, men ändå lätt att vika pizza crust. Jordskorpan höjs på ytterkanten och tunnare i mitten. Både inomhus och utomhus bikupa ugnar kan användas för att laga många olika rätter. Använda hårdträ och skog frukt för att värma en bikupa ugn kan ge en tydlig rökig smak till mat som tillagas i det. Kupans ugn skepnad låter värmen färdas långsamt till maten och samtidigt hålla en jämn, hög temperatur. Stekar är populära kött ex att laga mat i bikupa ugnar eftersom den höga, fuktig värme inte torka ut steken. Bröd, desserter och grönsaksrätter kan också med framgång gjort i kupans ugnar.

En utomhus terrakotta bikupa ugn säljs oftast med matlagning rack samt flera verktyg. Pizza skalar behövs verktyg för bikupa ugnar. En pizza skal är ett trä eller metall verktyg som används för att ta pizzorna i och ut ur ugnen. Peels kan ha lång eller kort handtag, men deras handtag är nödvändigt för kocken att hålla ett ordentligt avstånd från den mycket heta ugnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.