Vad är en Yellow Potato?

White potatis är säkerligen inte de enda Spuds i staden, vilket framgår av den växande populariteten för den gula potatis. I vissa delar av världen, är gul potatis långt föredrog att deras krämiga eller stärkelsehaltiga vit kusiner, och detta ledde i början av 1980-talet till ett kanadensiskt företag som utvecklar Yukon Gold. Chansen är när shoppers söka efter gul potatis i mataffären i USA, det mest troliga typ de hittar är den kanadensiska skapande, även om andra varianter finns. Det finns många skäl till varför gul potatis typer ger rostbildning och andra en springa för sina pengar.

Först den gula färgen kommer från en kemisk samtal anthoxanthins, ett speciellt pigment laddade med antioxidanter, som kan göra den gula potatis näringsmässigt överlägsen. Den kemiska finns också i några andra ätliga växter som äpplen. För det andra är gula potatis ofta är sötare och kockar detta innebär att de kanske kan använda smaktillsats för dessa potatis i mindre mängder. De flesta av de gula former av spud är vaxartad istället för stärkelserik, vilket motsvarar färre totalt kolhydrater också. Den genomsnittliga storleken på ett Yukon Gold gul potatis är lite mindre än många rostbildning. Den väger ca 5 gram (141,75 gram) och har knappa 100 kalorier. Några av dess näringsvärde utbudet är mycket bättre. En enda potatis i denna storlek erbjuder 21% av USA: s rekommenderade dagliga intaget (RDI) av kalium. Det är också en stor källa till vitamin C, med ca 45% av den amerikanska RDA. Dessa gula Spuds kommer också att ge människor omkring 10% av vitamin B6 de behöver för dagen och har 3-4 gram fibrer. Som nämnts de är lägre totalt kolhydrater än de flesta vita potatis. När du handlar för gula potatis finns det några saker att titta efter. Undvik potatis med massor av ögon, och om de har små ögon, bör dessa vara nästan rosa i färgen. Potatis som ser gröna har utsatts för alltför mycket luft eller förvaras felaktigt och bör inte köpas. Hud på gul potatis bör vara ljusbrun färg, och borde inte ha synliga blåmärken eller stora markeringar. När potatisen är hemma, bör de användas direkt eller lagras på ett mörkt ställe. Ställ inte dem i kylen. Detta kan ändra sin konsistens och vänd dem gröna.

Många kockar njuta ersätta gul potatis typer för de recept som kräver vitt potatis. De har en något mindre hård hud som är lättare att skala, och de kan inspirera många rätter. Överväg gula förekommer i mosade sönder eller potatis, läggas till soppor, kokt och fuktad med lite smör, placeras i potatissallad, eller fungerade som det centrala elementet i gratinerade rätter. En mycket attraktiv användning av gult potatis är att göra en kombination av rött och gult potatis sallad (eller röd och gul rostad potatis). Dessa lägga till färg och god smak med massor av mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.