Vad är en Rostat Spit?

En rostning spotta, eller helt enkelt ett spett, är ett verktyg som används för stekning stora köttbitar, liksom hela ben, eller även små hela djur över bränder eller i olika typer av Rotisserie ugnar. Bränning spotta är ett långt spett, som drevs igenom den råa köttet. Detta spett är nu gjord av metall, speciellt för användning i Rotisserie ugnar, som ofta vänder köttet mekaniskt att skapa ännu matlagning. För utomhusbruk matlagning, kan en rostning spotta vara gjorda av trä eller andra material som är speciellt behandlas så att de motstår bränning. p

Spits har använts i flera århundraden, och det är svårt att direkt spåra deras ursprung. Fördelen med att använda dem, även utan någon form av handtag eller vev att vända matlagning kött, är att du kan justera rostning spotta mer jämnt laga kött. Detta innebär att man slipper försöka röra mycket varmt kött när du vänder för att få den genomkokt, vilket med tanke på bristen på grytlappar i det avlägsna förflutna, var en betydande fördel. När bostäder ingår inomhus eldstäder, metall rostning spottar blev gemensam för stekning köttstycken. Förbättringar av spotta inkluderar flera handtag så att köttet kan förvandlas med större lätthet och utan att skada händerna. Brännskador på händerna i före antibiotikum eran var allvarlig sak, eftersom de kan lätt bli infekterade och skapa en blodförgiftning. Som ett resultat av intresse för att undvika brännskador och Hälsofrågor var särskilt hög.

I dagens moderna hem, kan du finna rostning spotta sorter i många storlekar. Vissa är gjorda för att infoga i Rotisserie ugnar, och andra kan monteras ovanpå en gas eller kol grill. Genom att följa anvisningarna, kan du få en ännu grillat till olika delar av kött. Rostning hela kycklingar på spetten är vanligt, liksom rostning lederna som ett ben av lamm eller nötkött stekar av olika storlekar. Du hittar även traditionella rostning spotta sorter i ett antal kök i världen. Hawaiis luau middagar kan omfatta spotta rostning hela spädgrisar. Ibland ser läger utnyttja olika rostning spottar finns i vilt tillstånd om de lever "utanför landet. " Du kan använda relativt unga grenar som är gröna som rostning spottar att laga fisk, kaniner, eller bitar av vilt. Naturligtvis hade man bättre säker på att det är lagligt att jaga eller fiska i det område du planerar att stanna. Om inte, ta korv och använda antingen hemgjord eller lagra inköpt spottar för underbara resultat. Marshmallows över en lägereld är likartat görs med rostning spottar av olika slag, vanligen grenar.

p

Kebabs kokas en variant av rostning spotta. De är oftast för små metallstänger som kan omvandlas enkelt och grillade över öppen eld, eller ens i ugnar. För dem som inte gilla stekning av kött av personliga skäl, kan du använda en rostning spett att koka särskilt stora grönsaker eller göra vegetariska grillspett med små spett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.