Vad är en Oyster Farm?

ett ostron gård är en anläggning där ostron är upp och skördas för mat. Bruket av jordbruk ostron för livsmedel och pärlor går tillbaka till romartiden, då dessa musslor odlades allmänt runt Medelhavet för att tillfredsställa den romerska aptit på ostron. Odlingen teknik som används har inte förändrats mycket sedan denna tid, med ostron gårdar som ligger längs kuster många av världens hav. I vissa fall är ett ostron gård etablerad i ett område där ostronen lever naturligt. Den ostronodlare fokusera på att öka ostron befolkningen, med en rad olika tekniker för att avskräcka naturliga rovdjur. Oyster gårdar kan också fastställas från grunden genom "seeding" med baby ostron som kommer att bosätta sig på klipporna och så småningom växa. Periodiska omläggning används i både naturliga och artificiella gårdar för att säkerställa att ostron befolkningen fortfarande stora och friska.

Flera olika typer av ostron kan odlas i ett ostron odling, även Pacific ostron, Sydney ostron rock, och Eastern ostron. De miljömässiga konsekvenserna av ett ostron gård är ofta positivt, så länge den är välskött. Ostron är filtrerare, så de kommer att skura vatten, hålla den frisk och klar. I vissa regioner är ostron gårdar faktiskt fastställts speciellt för miljö-sanering, med ostron hålls på jobbet istället för att ätas. kan dock ostron gårdar orsaka miljöproblem. Många ostron gårdar är inhägnade eller på annat sätt säkras att avskräcka rovdjur, vilket kan störa den fria rörligheten för marina djur som fisk och utter. Användningen av motorbåtar för att upprätthålla ostron gården kan också bli ett problem, med båtar som stör den naturliga miljön. Vissa miljöaktivister har också uttryckt oro över att ostron gårdar strypa ut inhemska arter blötdjur och att ostron kan även störa människors njutning i vattnet.

Trots rättmätiga miljö oro är ostronodling brukar ses som en positiv aktivitet, speciellt när ostronodlare hantera sina ostron hållbart. Ostron är en av de äldsta formerna av vattenbruket, och vissa personer har föreslagit att ostron kan vara bland de äldsta domesticerade djur, med ostron gårdar romartiden vara en ättling till ännu äldre vattenbruksmetoder. Huruvida detta påstående är sant, ostron säkert förbli evigt populära och produkter av ostron gårdar kan ses på is på många fisklokantor och marknader hamnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.