Vad är en Meat Rökare?

Kött rökare är enheter som används för att tillaga rått kött medan genomsyrat köttet med en smak som framställts av den rök som genereras som en del av processen. I gångna tider var en kött-rökare ofta utformad som en liten byggnad där bränder skulle generera värme och rök för att bota kött hängde från krokar placeras strategiskt i hela utrymmet. Under 20th Century, skapades mindre kött rökare och såldes till många husägare som ville laga mat och röka kött för sociala tillställningar i hemmet. Idag är det möjligt att köpa en liten elektrisk rökare eller en gas rökare tillsammans med de traditionella trä fueled kött rökare. Det är viktigt att skilja mellan en grill och en kött rökare. Även BBQ grill får använda kol, gas eller el för att grilla köttet, producerar dessa typer av grillar inte mycket rök. En sann kött rökare kommer inte bara att generera värme att koka köttet, men också generera rök att kuverten köttet och gör smaken av brinnande trä att tränga in i köttet under tillagningen. Lyckligtvis finns det bilagor som kan läggas till en vanlig grill som gör att produkten skall kunna användas som ett kött rökare. Bilagorna kan lätt avlägsnas efter rökning av kött och lagras för att användas vid ett senare tillfälle. Både elektriska kött rökare och gas kött rökare använder ett annat medium än ved för att tända brasan och producera den värme som behövs för att koka köttet. Men de ofta även en hylla där aromatisk trä kan placeras för att skapa tillräckligt med rök för att smaksätta köttet. Dessa händig utomhus kött rökare alternativ likna en täckt grill på många sätt, tenderar att vara lätta att rengöra, och kan lagras relativt enkelt.

Själva processen av rökning köttet är enkel. Köttet är placerad på en ställning på rökare, medan trä sätts på plats också. När elden är tänd och köttet rökare är att producera en tillräcklig mängd värme och rök, är enheten stängd. Detta gör att värmen att börja laga kött och röken börja krydda utsidan av kött. Som matlagning processen fortsätter kryddningen deponeras på utsidan av köttet börjar absorbera i köttet. Detta skapar en rökig smak hela köttbitar som ger karakteristisk smak.

Tips och planer på hur man gör en hemmagjord kött rökare finns i många gör-det-själv resurser. De kallar ibland för att anpassa en grill eller att använda metallfat att skapa ett organ för en vedeldade kött rökare. Det finns dock ett antal kommersiellt tillverkade rökare på marknaden idag som kan köpas för en blygsam summa, vilket gör det lika kostnadseffektivt att köpa kött rökare som det är att bygga en från scratch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.