Vad är en Kiwano?

Om du är i producera avsnitt av din livsmedelsbutik, och du råkar blick på en taggig, orange-snurras frukt, kan det vara svårt att undvika din blick. Detta är kiwano eller Kiwano, som odlades först i Afrika och nu börjar dyka upp i dagligvaruhandeln i USA. Du kommer förmodligen antingen älskar eller hatar den här frukten, om du är modig nog att prova det.

Frukten är av liknande storlek till ett medium papaya, och är lite ovalt, inte räkna sin spikes eller horn. Det kan inte skalas, så du måste ha minst halverat Kiwano att få en titt på insidan. Du är i en stor överraskning när man skär den här melon öppna. Istället för att ha en färg som liknar till sitt yttre, är den inre köttet en djup, nästan dag-Glo grönt. Frukten är översållad av frön, som något kan vara en utmaning att ta bort. När det gäller smak, har folk sagt att det liknar en gurka, banan och en kalk blandas. Många har inget emot smaken, men tycker inte om texturen. Det är något gelatinös eller geléliknande till fans, men de som inte bryr sig om Kiwano kan kalla det brutto och slemmiga istället. Hur mycket du gillar det är beroende på din tolerans av textur. Smaken är ganska mild och oförarglig. Ett sätt att äta det som verkar fungera bra är att halvera melon och sedan skär den i "orange kil" skivor. Du kan använda en sked att ösa ur innehållet i varje kil. Vissa kallar gurkan smakar mycket uppfriskande och har föreslagit smoothies göras med en blandning av Kiwano och andra ingredienser. Kondensering frukten skulle bidra till att minska negativ om dess struktur, särskilt om det är utblandat med andra ingredienser. Plocka ut fröerna nämns som den största utmaningen, eftersom de är så många. Vissa äter endast fröna i frukten.

En intressant tillämpning av Kiwano använder hårda rinds som skålar, efter ösa ut köttet. Du kan fylla dem med fruktsallad, kiwano och kalk vaniljsås eller Kiwano sorbet. Vissa människor precis som utseendet på frukt och använda dem för dekorativa syften. De gör något liknar en benlös förhistoriska djur, och deras lysande orange kant är attraktiv. De kan hålla länge utan kylning och kan användas i dekorationer mycket på samma sätt som gourds används, även om de inte kommer att hålla lika länge som gourds.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.