Vad är en Eccles Cake?

Culinary historia, speciellt om brittisk mat, måste stanna upp och reflektera över tillkomsten av Eccles kaka, en flagnande russin bakverk som ibland också kallas döda flyga paj. Upprinnelsen till denna populära bakelse går tillbaka till mitten eller slutet 18th century, beroende på vilken version av Eccles kakan historia du väljer att tro. Somliga föreslår att Eccles kakan uppfanns faktiskt i Cheshire, och ett recept ungefär som den finns i en kokbok publicerades år 1769, skriven av Elizabeth Raffald. Övriga kredit James Birch, en lokal Eccles butiksinnehavare för första sälja kakor i sin kvartersbutik på Vicarage Road.

Även tvister föreligger för exakt vem uppfann Eccles kakan, kan det vara något argument för hur populära dessa kakor blev. Björkens sålda kakorna snabbt och det blev stor efterfrågan på dessa bakverk. Björk var sparsam med sina recept, vägrar att ge ut den, så recept publicerades för kakor måste återuppfinna av kokbok författare. Mrs Raffald recept skiljer sig något från den moderna tolkning. Det innehöll en version av köttfärs omgiven av bakverk.

Birch's version också sannolikt innehöll konjak, och kan ha haft russin och äpplen. Kakorna blev snart populär export, och många intygas att deras förmåga att "hålla"-även när de importeras över havet till amerikanska nybyggare. Detta tyder på att de flesta Eccles kakor ursprungligen hade alkohol, med en interiör mycket likt köttfärs, som skulle ha bidragit till att bevara tårtor som exporten till både Amerika och Västindien. Den moderna Eccles kaka är en kombination av kokta korinter eller russin, kanderad frukt eller citron, smör, socker och kryddor som muskot. Smördeg, som kan variera från smördegen till mer typiska piecrust konditorivaror, rullas ut, och skär dem i cirklar. Varje cirkel får en klick av frukt mix, och sedan är böjd att få fram en bun-liknande form, som kan vara veckad. Den bakverk kan sedan borstas med lite ägg tvättar, eller smaksatt med socker innan de bakas i ugn. Du hittar även kvadratiska, rektangulära, och hälften versioner månen. Den mest standard versionen innehåller ofta flera stora nedskärningar i toppen. Detta gör att du kan se russin eller "flugor", som fyller det inre av degen.

Storlekar på Eccles kakan varierar. Vissa recept rekommendera en bredd på cirka fyra inches (cirka 10 centimeter) för varje cirkel. Detta gör det enkelt att hålla behandla, men om du kan bära det, tillåter kakorna svalna innan du äter dem, eftersom fyllningen är väldigt het. Legioner Eccles kaka fans kan knappt vänta på dem svalna, och hävdar att de är bäst ätas när de fortfarande är ganska varmt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.