Vad är en Cobra Pepper?

en Cobra peppar är en indisk peppar sorten som har den tvivelaktiga äran av att vara det hetaste känd peppar i världen. Ett enda frö från en kobra peppar kan orsaka extrema obehag, och dessa paprika främst används för bekämpning av skadedjur, snarare än faktiska mat. De används också för tillverkning av brandbomber självförsvar spray som utnyttjas i vissa delar av Indien, cobra pepparsprej kan vara intensivt obehaglig, och det förment avskräcker alla utom de mest beslutsamma brottslingarna. Detta peppar går genom ett antal alternativa namn. Det tros vara en cultivar av Capsicum frutescens , och det är också ibland kallas spöket peppar på engelska. I Indien är det cobra peppar kallas naga Jolokia eller Naga morich. Som "Cobra" antyder, baljan av dessa paprika ser något som ormar och blev ett djupt röda när de är mogna, med grov hud.

Cobra paprikor kräver ett varmt klimat att växa, med väl -avrunna, lös jord och full sol till del skugga. Värmen i paprika kan variera, beroende på hur de odlas, men cobra paprika kan överstiga en miljon Scoville enheter. Bara för jämförelse, den berömda heta habenero peppar svävar omkring 200. 000 Scoville enheter, medan jalepeno paprika allt från 3,000-8,000 Scoville enheter. Paprikan har hållit sin "världens hetaste" rekord sedan 2006.

Tekniskt dessa paprika är helt ätbara, men de måste hanteras varsamt, eftersom de är så varmt. Det är mycket lämpligt att använda handskar vid hantering Cobra paprika, för om oljan från paprikan kommer i kontakt med huden, kan den orsaka irritation. Oljan kan vara oerhört smärtsamt om den träder ett sår eller vidrör slemhinnorna som kantar näsa, mun och ögon, vilket gör handtvätt viktigt efter det att handeln med Cobra paprika, även med handskar på.

Cobra paprika vanligtvis används sparsamt i matlagning, antingen färska eller torkade. I händelse av att någon tar ett bett som visar sig vara för varmt för att hantera, äter något surt kan bidra till att minska värmen från paprikorna att göra fiket skönare. Citron-eller limesaft lämpar sig utmärkt för detta, medan det kan inte helt lösa smärtan, kan man göra den lite mindre allvarliga.

I Indien, människor kletar cobra paprika längs stängslet linjer för att hålla ute elefanter ennd andra oönskade skadedjur, det faktum att cobra peppar är varmt nog för att avskräcka en elefant ger dig en uppfattning om hur intensivt det är!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.