Vad är en Caesarsallad?

En Caesarsallad är en sallad görs klassiskt med romansallad, krutonger, riven parmesanost, och en vinägrett dressing. Denna grundläggande sallad är oerhört populär bland ett mångsidigt tvärsnitt av mänskligheten, och ett stort antal variationer på de grundläggande Caesar serveras och säljs över hela världen. Många restauranger har en Caesar av en eller annan form på sina menyer, och det är ofta beredda hemma också, ibland med ytterligare ingredienser såsom grillad kyckling eller ansjovis. ära för uppfinningen av Caesar sallad är vanligen ger Caesar och Alex Cardini, bröder som drev en restaurang i Mexiko under Förbud eran. Enligt populära mytologin, när en Fjärde juli rusa utplånas deras kök leveranser, bröderna kombinerade ingredienserna på handen, kastade dem tableside för extra känsla, och Caesarsallad föddes. Denna händelse ägde rum omkring 1924, och eftersom ingen tidigare krav på att uppfinningen har lagts fram är det nog säkert att anta att krediten verkligen bör vila på Cardinis.

Enligt Caesar Cardini innehåller dressing senap, vitlök, olivolja, salt, peppar, vinäger, lime eller citron, Worcestershire sås och en rå eller BORTKLEMAD ägg. Helst vitlöken ska pressas i olivolja och få suga, skapa en starkare smak, och Cardini ogillar att tillsätta ansjovis, hävdade att Worcestersås ger antydan om Fishy smak som behövs.

Den Romaine löv i en Ceasarsallad traditionellt kvar hela, eftersom sallad är tänkt att ätas med fingrarna, även om många gäster är inte medvetna om detta. Äktenskapet mellan skarpa, cool Romaine, krispiga krutonger, salta färska mark parmesan och syrlig dressing ses av många vara en av de finaste kulinariska upplevelser i världen. Ack, den rena Caesar har många efterföljare, inklusive i versioner som gjorts med andra ostar, skära sallad, olika kött och förvanskningar som persilja.

En del människor väljer att utelämna rått ägg i Caesar salladsdressing, på grund av oro livsmedelsburna sjukdomar, t. ex. salmonella. Det är möjligt att använda pastöriserade äggprodukter för att skapa önskad konsistens och smak utan risk, och dessa produkter används i kommersiella Caesar förband, som finns på många marknader. Du kan också göra dressing själv, naturligtvis, med eller utan råa ägg, du kanske upptäcker att en ny, hemlagad dressing förvandlar smaken av sallad, förklara varför det blivit så populärt med så enkla ingredienser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.