Vad är en Blodapelsin?

blodapelsin är en mörkare orange till röd-orange byggas som har varit populär i många år i Europa. Det har nu vunnit popularitet i USA, och det finns blodapelsin odlas i Florida och San Diego. Utsidan av blodapelsin är en rosenröd orange färg. Beroende på sort kan hudfärg vara ljusare eller mörkare. Det överraskning kommer när en nedskärningar öppnar orange avslöja sina rosa till mörkt purpurröda kött. Det finns flera sorter av blodapelsin. Dessa är Tarocco, Sanguinello och Moro. Av dessa har Tarocco den största popularitet i Europa och framför allt odlas i Italien. Det kanske inte alltid har högsta röda färg dock, och några Tarocco blodapelsiner likna mer traditionell apelsiner. Men i smaka Tarocco ofta anses bättre än andra sorter.

Sanguinello odlas i Spanien och är en nästan kärnfria sorten. Tenderar att ha en djupare röd färg. Moro är oftast odlas i USA och tenderar att ha de mörkaste kött. Om man verkligen satsa på att djup crimson i saft eller rätter som tillagats med blodapelsin, kan Moro vara det bästa valet. ger färg av blodapelsin skiljer sig från den typiska orange eftersom den har ett extra pigment som kallas antocyaninfärgning . Antocyaninfärgning finns i lila och röda blommor, och andra frukter. Till exempel, Fuji och Red Delicious Äpplen tacka för sin djupa röda exteriören till pigmentet. Det blodapelsin är också berömd för sin smak. En mogen blodapelsin är mycket söt och fyllig. Vissa tillskriva subtila smaktillsats inslag av hallon och jordgubbar till orange. Men andra beskriver bara blodapelsin som identiska i smak med en söt vanlig orange. Dessa apelsiner är definitivt smak vill behaga, och är ovanliga i presentationen för en mängd olika rätter. En orange sallad göras med blodapelsiner och "orange" apelsiner kan vara en vacker skål. Apelsinjuice görs med blodapelsin är en härlig färg och ökar dramatiken i en smoothie eller en mimosa.

skivade blodapelsiner kan pryda grädde Vanilla Ice, eller lämna en viktig ingrediens för en frukt salsa. Blodapelsiner används i tårtor är också vacker. Flesta recept för blodapelsiner vanligtvis söt karaktär, som används i antingen efterrätter eller drycker. Däremot kan blodapelsiner göra också utmärkt garnishes för välsmakande rätter.

Om du ännu inte har provat en blodapelsin, är det definitivt inte får missa. Du kan hitta dig själv kär i dessa sanguine skönheter, både för sin smak och ovanligt utseende. Moro blodapelsin brukar finnas i USA från slutet av december till april eller början av maj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.