Vad är bromerade Mjöl?

bromerade mjöl är vetemjöl som har berikats med kaliumbromat, en växande agent som främjar gluten utveckling i deg. Vissa kommersiella bagare använda bromerade mjöl eftersom det ger tillförlitliga resultat, och det gör en starkare, mer elastisk deg som kan stå upp till bröd krokar och andra kommersiella verktyg bakning. Hem bagare kan välja att använda det för mycket av samma skäl, när de kan få bromerade mjöl. Askorbinsyra har ersatt kaliumbromat som livsmedelstillsats inom ett antal områden. p

Kaliumbromat klassificeras som en potentiell carcinogen, vilket innebär att det kan vara skadligt intag. I teorin är att ämnet ska baka ut degen bröd som kockar, men om rest blir kvar i brödet, kan det vara skadligt på sikt. En noggrann avvägning krävs av tillverkare, eftersom de måste lägga mycket av ämnet som bromerade mjöl för att göra det fungera som väntat utan att lägga till alltför mycket. Många mjöl gått över till askorbinsyra, som har liknande egenskaper utan potentiella hälsorisker. I vissa länder har bromerade mjöl faktiskt har förbjudits av oro för hälsorisker. I USA är bromerade mjöl laglig, även om stat efter stat uppmärkning lagar kan medföra att en mjöl producent tydligt märka mjöl som innehåller kaliumbromat. Vissa organisationer såsom Centrum för vetenskap i allmänhetens intresse har bedrivit lobbyverksamhet Food and Drug Administration att förbjuda kaliumbromat som livsmedelstillsats i USA. Många bagerier och kvarnar stolta över att använda unbromated mjöl och marknadsföra sina produkter därefter.

Normalt är bromerade mjöl används vid framställning av bröd. Lägga kaliumbromat gör brödet starkare och mer elastiska, och också främjar stora höjningar av bröd. Den resulterande bröd tenderar att vara stark och fjädrande, väl lämpad för kommersiell produktion i synnerhet. Ämnet bleker också mjöl något, skapa en krämig vit färg som de flesta förknippar med mjöl. Den tenderar att användas i låg proteinhalt mjöl oftare, eftersom dessa mjöl inte utvecklas tillräckligt gluten på egen hand.

Konsumenter som är oroliga använder bromerade mjöl kan söka mjöl som inte innehåller kaliumbromat. När du bakar bröd, en hög gluten mjöl är mycket användbar, och många kvarnar formulera produkter speciellt för framställning av bröd som kommer att vara tydligt utmärkta med "bröd mjöl. " Finns ett antal alternativ, inklusive hela vete och vitt oblekt finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.