Vad är bakade äpplen?

Baked äpplen är en maträtt som är särskilt populär i höst, eller skördesäsongen. De är ganska enkla att göra och är ett härligt komplement till nästan varje måltid. Faktum är att de är unika eftersom de kan gå långt med frukost, lunch, eller äta middag. Att göra bakade äpplen, behöver du en bakning pan, äpplen, smör, brunt socker och russin. Värm ugnen till 375 grader Fahrenheit. Se till att noggrant tvätta dina äpplen innan du börjar förbereda dem för att bakas. När de tvättas, ihåliga stammen och fröna ur äpple med en liten kniv. Se till att inte helt tomt ut äpplet, lämnar ett hål som sträcker sig från topp till botten. Snarare är det hål som du gör bör vara en nedåtriktade konformad så att toppen är öppen och botten stängda. Om hålet sträcker sig hela vägen genom äpple, ingredienser som är avsedda för insidan kommer att falla ut under tillagningen.

Nu line dina äpplen i din bakning pannan och tillsätt bara lite vatten, cirka en halv centimeter, till botten av pannan. Fyll kärnan i äpplen med russin, en tesked eller så av brunt socker, och topp dem med en liten klapp på brunt socker. Dina äpplen är redo att gå i ugnen. Tillagningstid bör ta mellan 30 och 40 minuter. När bakade äpplen är beredda på rätt sätt, kommer de inte längre vara skarp och kan ätas med en gaffel. Men om de är överkokt, kommer de att bli för mjuk och inte kommer att behålla sin form. Detta gör dem svåra att tjäna. Men om du av misstag KOKA din bakade äpplen, kan du helt enkelt mosa dem i en matberedare och njuta av en god äppelmos.

Beroende på din smak, kan du lägga olika ingredienser på insidan av din bakade äpplen. De är underbara med pekannötter och valnötter. Dessutom kan du lägga torkade tranbär eller torkade körsbär i mixen. Dessutom är kanel en underbar krydda att lägga till denna maträtt. Du kan antingen lägga till kanel i med brunt socker innan gräddning, eller damm är på topp strax före servering. Bakade äpplen är underbara varma, kalla, eller en la mode. Dessutom är de en mycket hälsosam dessert eftersom de är låga i fett, socker och kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.