Vad är alfalfagroddar?

alfalfagroddar är de unga skotten av alfalfa anläggningen, ätit inom fyra till sju dagar grobarhet. Tillsammans med flera andra groddar, är alfalfagroddar ätas som en hälsokost, och kan hittas strös på smörgåsar, blandas med sallader, eller läggas att röra frites. Eftersom fröna kan grott i kontrollerade miljöer året runt, finns det ingen särskild säsong för alfalfagroddar. Förutom att vara tillgänglig i butik, är det också möjligt att odla alfalfagroddar hemma med minimal utrustning.

Sprouts i allmänhet tenderar att vara mycket högt näringsmässigt, eftersom de innehåller mycket av den energi som anläggningen behöver för att växa upp. Alfalfagroddar är höga i vitaminerna A, B, C, E och K, tillsammans med ett sortiment av antioxidanter och aminosyror som canavanine. Dessutom alfalfagroddar innehåller ämnen som kallas fytokemikalier, som inte är näringsmässigt nödvändiga, men verkar gagn för människors hälsa. finns många påståenden om alfalfagroddar, särskilt inom hälsokost samhället. Många av dessa påståenden har ännu inte styrkas, eftersom det är ofullständiga bevis. Alfalfagroddar verkligen har näringsmässiga fördelar, men de får inte vara undrar mat de påstås vara. Canavanine, till exempel, kan faktiskt vara giftig i stora mängder, enligt studier från National Institutes of Health.

producerats kommersiellt alfalfagroddar har också identifierats som en potentiell källa till livsmedelsburna sjukdomar av den amerikanska livsmedels-and Drug Administration. Såvida groddar odlas mycket noga och hanteras väl kan de bli en grogrund för bakterier. Detta är särskilt sant när alfalfagroddar lämna matbutik, där de kan sitta i ett kylskåp i flera dagar innan de äts. När den odlas hemma, dock alfalfagroddar är bra, och en sund tillägg till kosten.

Att odla alfalfagroddar, lägg en matsked frön speciellt avsedd för sprouting in i en stor öppning glasburk och häll vatten i burken för att täcka fröna. Använd ett gummiband för att sträcka ut en bit cheesecloth eller andra ventilerande tyg överst på burken och placera den i ett mörkt skåp över natten. På morgonen, häll av vattnet och skölj fröna genom tillsats av vatten och virvlande omkring dem. Efter sköljning, avlopp och sätta fröna tillbaka i skåpet. Upprepa denna process tre gånger om dagen tills den fjärde dagen, då fröna har börjat förvandlas till skott. Skölj och dränera frön som vanligt och sedan utsätta dem för solljus. Användning inom tre dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.