Vad är Whipped Cream?

Vispgrädde är grädde som har blivit slagen med luft, vilket gör att fett droppar i grädden och bildar små fickor varav ungefär dubbla volymen i krämen. Resultatet är en mycket rik, skummande mejeriprodukt som kan användas på olika sätt, från glasyr kakor till toppning varm choklad. Vispad grädde kan köpas i trycksatta behållare som vanligtvis förpackas tillsammans med lustgas som drivmedel, och det kan också ske snabbt hemma, den fördelen att hemgjorda vispad grädde är att det tenderar att bli tätare och rikare, och smaken kan kontrolleras bättre.

För vispad grädde inrätta höger, måste basen grädde har en fetthalt på minst 30%. När vispgrädde är handgjorda, kockar använder någon form av beater att Vispa grädden, slå antingen för hand eller med en handhållen mixer. Som grädden börjar piska upp, kan ingredienser som socker och smakämnen tillsättas. När krämen har nästan fördubblats i volym, måste kocken sluta slå, eller att han eller hon kommer att hamna skapa smör.

Vispgrädde i trycksatta behållare faktiskt vispad eftersom det kommer ut ur kapseln. När användaren trycker ner på munstycket, den trycksatta gaser inne i kapseln Vispa grädden, orsakar det att komma ut i en skummande ström. Grund av användningen av trycksatt gas är denna form av vispad grädde mycket lättare och frothier. Men det är också mer benägna att lösa tillbaka till flytande form, som kan vara särskilt viktigt att komma ihåg om man förbereder en skål med vispad grädde som serveras senare. Som en allmän regel friskare grädden, desto bättre smak i vispad grädde. Kraftigt stabiliserade grädde som den i vispad grädde dunkar i affären ibland förvärvar en obehaglig, nästan metallisk smak som gör att människor föredrar hand-vispad grädde. Det är emellertid också möjligt att hitta återanvändbara behållare som kan laddas med trycksatt gas och färsk grädde för en mer hemmagjord smak utan trassel med piskande hand.

>

ljus, skummig konsistens med vispad grädde kan vara vilseledande, lura människor i okunnighet om hög fetthalt. När socker och olika smakämnen tillsätts, vispad grädde kan ta en mer rik smak, lämplig för doppning frukt, toppning desserter och garnering olika drycker. Den rika natur vispad grädde medför att vissa människor att betrakta det som en lyx eller särskild behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.